Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha már olyan levél jön a...

Ha már olyan levél jön a behajtótól hogy 15 napos nem fizetés esetén inkasszózhatjak a számlám?

Figyelt kérdés

.... akkor vajon a kövi fizetésem le is veszik már?

Hogy tudnék kifizetni 900 ezret ha havi 25-t sem tudtam? Nem is értem hogy gondoljak.

Vagy ez még pár hónapot elhuzodik?

2022. márc. 13. 09:12
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Szörnyen érzem magam. :(

Egyedülálló anya vagyok albérletbe lakom. Mindenem a kártyára jön. (fizetés, családi, tartasdij)

Ha minden hónapban rateszik az inkasszót akkor 28 500 ftból hjogy fogok megelni 2 gyerkőccel?

El fogják őket venni tőlem. 😭

2022. márc. 13. 11:49
 12/31 anonim ***** válasza:

Ahogy már írták többen is: menj és próbálj egyezkedni a végrehajtóval. Ha kapsz részletfizetésre lehetőséget, akkor viszont nagyon pontosan fizetned kell, különben egyből újra a teljes összeget követelni fogják rajtad.

Az viszont aggodalomra ad okot, hogy a 25 ezer forintos törleszőrészletet sem tudtad fizetni. Mi a garancia, hogy a részletfizetést bírni fogod?

2022. márc. 13. 14:14
 13/31 A kérdező kommentje:
Jaj bocsánat én már követelés kezelokrol írtam nem behajtokrol.
2022. márc. 13. 20:18
 14/31 anonim ***** válasza:

12-es, nem jó ötlet részletfizetés, nem véletlenül nem írtam (6,7,9):

ha havi 25 ezret nem tudott fizetni, akkor ott már baj van: a részletfizetést sem fogja tudni pontosan fizetni.

Kérdező: vagy keress sürgősen jobban fizető állást és ezzel együtt vedd vissza a kiadásaidat vagy keress olcsóbb albérletet (tudom, 2 gyerekkel nem könnyű) vagy kérj szülői segítséget, stb.

Kaján rengeteget lehet spórolni, ha szeretnéd, adok privátban tippeket.

2022. márc. 13. 23:17
 15/31 anonim ***** válasza:

"Ha minden hónapban rateszik az inkasszót akkor 28 500 ftból hjogy fogok megelni 2 gyerkőccel?"

Ez a 28500 Ft nem teljesen igaz. Az inkasszó szabályai szerint magánszemély esetében valóban ez az összeg mentes az inkasszó alól. Ennek négyszereséig a bejövő összegek fele, afölött pedig minden foglalható. Tehát valójában 71250 Ft marad a számlán, ami persze még mindig nem túl rózsás.

Ha meg tudod beszélni a munkáltatóddal, hogy készpénzben fizessen, akkor "csak" a jövedelmed 33%-át fogják tudni tiltani. Illetve egyezkedhetsz még az intézkedések előtt a végrehajtóval részletfizetésről. Viszont ha havi 25000 is gondot okoz, nem látok sok lehetőséget a megegyezésre.

Hogy pontosan mikor indul az inkasszó a számládon, nehéz megjósolni. A 15 nap türelmi idő letelte után gyakorlatilag bármikor, és a bankod fog értesíteni róla.

2022. márc. 14. 17:20
 16/31 anonim ***** válasza:
Ja, és a gyerekek után járó összes pénzt (családi pótlék, gyerektartás, stb.) kérd utalás helyett postai kifizetéssel. Ezekből ugyanis letiltani nem lehet, de számlapénzként már nem számít, mi a forrása, ugyanúgy inkasszálható.
2022. márc. 14. 17:38
 17/31 anonim ***** válasza:

14!

Én is azt írtam: aggodalomra ad okot, hogy ha az eredeti törlesztőt nem tudta fizetni a kérdező, akkor a végrehajtónak miből tudna fizetni?

Igazad van, de vagy részletekben rendezi a tartozását, vagy egyben. Egyben nem tudja, hiába spórol a kaján(ahogy javasoltad) vagy hasonló. 900 ezer forintot nem fog 15 nap alatt összeszedni.

Új, olcsóbb albérlet: elméletileg jó ötlet, hosszú távon valóban lehet vele spórolni. De ahhoz, hogy ő most pikk-pakk új albiba költözzön, minimum az egy havi lakbért+ két havi kauciót le kell tennie. Szerinted erre van pénze?

A jobban fizető állás jó ötlet, de kötve hiszem, hogy a végrehajtónak türelme lesz kivárni, míg talál egy olyat hogy majd abból összerakja a pénzt.

Akkor?

2022. márc. 14. 18:18
 18/31 anonim ***** válasza:
17, nem azt mondtam, hogy ezeket azonnali megoldásnak szánom, hanem a kérdezőnek valahogy rendeznie kellene az életét, ha havi 25 ezer ft-ot nem tud törleszteni. Ezeket hosszútávú megoldásnak gondoltam.
2022. márc. 14. 18:33
 19/31 A kérdező kommentje:
Kézzel írott levelet elfogad a közjegyző?
2022. márc. 15. 08:14
 20/31 anonim ***** válasza:
BE KELL MENNI, NEM LEVELEZNI!! Csak szóban tudsz egyezkedni - nincs idő levelezgetni.
2022. márc. 15. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!