Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Friss pályakezdőként, melyik...

Friss pályakezdőként, melyik magyar bankot ajánlanátok fizetés utalására?

Figyelt kérdés

Sosem volt magyar bankfiókom, eddig nem is az országban éltem.

Külföldi számlám az van, de font alapú. Azon semmiféle kezelési költség nincs, egész Európában korlátlanul vehetek le pénzt illetve vásárolhatok, valamint az átváltása is jó, a mastercard rátáját követi, de még kamatozik is rajta a pénzem.

A fizetést forintban kapnám. Ami azt jelenti, hogy ha az angol bankkártyámra kapom a fizetést, akkor első sorban a forint ahogy átutalásra kerül, abból font lesz vásárolva, hisz a kártyám font alapú, majd mivel itthon élek, így megint átváltódik egyszer amikor épp elköltöm a fontot forintban.

Nem matekoztam nagyon utána, de feltételezem az átváltások miatt érdemesebb egy magyar bankot nyitni, a hr-esek is ezt ajánlották.

A kérdés, hogy melyiket?

Annyi az elvárásom igazából, hogy a legolcsóbb legyen a kezelési költség (hisz hozzászoktam ahhoz, hogy semmit sem kell fizetnem külföldön😅), valamint legyen jó applikációja, ami modern és könnyen kezelhető.

Feltételezem van ilyen. Tapasztalatokra lennék kíváncsi😊

Nagyon szépen köszönöm előre is a tippeket.

2022. márc. 11. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
Raiffeisen.
2022. márc. 11. 16:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Angliában tanultál és most költöztél haza Magyarországra, igaz?

Nem ok nélküli a kérdés, mert a korod alapján még junior bankszámlákra jogosult lehetsz egyes bankoknál, amik általában olcsóbbak.

Vannak a neten bankszámla választó kalkulátorok. Bankmonitor talán az egyiknek a neve, de van több is, a googlebe írd be, hogy bankszámla választó kalkulátor. Megtalálod gyorsan.

Meg tudod adni, hogy jellemzően mit mennyit használsz, pl. átutalás, kell-e sms értesítés, miről kell, stb... és kilistázza a legolcsóbb ajánlatokat.

Nyilván nem tökéletes, mert nem mindig mindent egyformán csinál az ember de elég jó.

Egyébként a CIB Banknak van olyan számlája amit ha partneren keresztül nyitsz, azt hiszem éppen a bankmonitor a partner, akkor két évig totál ingyenes.

Keress rá, nekem nem az van, de már másoktól hallottam.

Az is sokat számít, hogy mekkora jövedelmed lesz. Egy szint felett több bank is jobb ajánlatokat nyújt. Prémium ügyfélként pedig még inkább.

Ezért is nehéz ajánlani valamit.

Illetve nekem egy régi már nem nyitható bankszámlacsomagom van, hiába is ajánlanám. Mivel nekem teljesen jó, ezért nem is keresgélek, hogy van-e jobb. Nehezen találnék jobbat.

2022. márc. 12. 11:05
 3/6 A kérdező kommentje:

#2 Igen, jól sejted.

Már néztem kalkulátort is, valamint a bankok oldalán is kutatgattam.

Ahogy néztem a junior számlákat, csak az éves díjt spórolom meg csak. De ilyenekek mint például az utalás, pénzfelvétel, elképesztő összegeket eltudnak kérni, 1-2%-okat plusz 168 forint, meg ha idegen banknál veszel ki pénzt akkor 700 forint +0,5%, amúgy meg 300ft...😳

Gondolkozom azon, hogy marad az angol bankom, hisz egész világon minden korlátlan és ingyenes. Viszont akkor a forintról fontra váltás veszteséget le kell nyelnem, bár ha elköltöm itthon a megkeresett pénzt, jól vált vissza fontról forintra, tehát nagyon nem is buknék szerintem.

Egyébként eddig talán a Cib-nél láttam a legkedvezőbb ajánlatot, de még nézelődöm.

Úgy tudom a Transferwise-nak is van forint alapú kártyája, mindenképp azt is összehasonlítgatom ezekkel.

Köszi a válaszokat 😊

2022. márc. 12. 11:40
 4/6 anonim ***** válasza:

A Transferwise nem bank! Bankszámlát kérdeztél, ráadásul a Transferwisenak fiókja illetve magyarországi ügyfélszolgálata sincs ha bármi gond van.

A CIB-nek van olyan ajánlata, hogy ha bankmonitoron keresztül nyitod, két évig ingyenes teljesen minden.

Két év pedig hosszú idő.

2022. márc. 12. 13:50
 5/6 anonim ***** válasza:
CIB bank, csatlakozom az előzőhöz, ingyenes a számlavezetés 2 évig amennyiben bankmonitoron keresztül regizel, valamint 2 év után is ingyenes a szla vezetési díj, ha érkezik rá havi minimálbér utalás. A kártyadíj éves szinten pár ezer ft hozzá.
2022. márc. 12. 16:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem jár hozzá magyar számlaszám csak iban, de nem jobb a Revolut?
2022. márc. 26. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!