Érdemes jó áron eladni a régi házat kb.30M-ért és 5 évre lekötni állampapír pluszba így lesz belőle 38M,és panel albérlet szobába költözni havi 50ezerért?(amibe a rezsi is benne van)Mellette dolgoznék is,és az 5 év alatt 8M-t kamatozna a pénzem.
Figyelt kérdés
2022. febr. 28. 19:30
21/24 anonim válasza:
dehogyis. Amikor vették, még nem lőttek ki ennyire az árak.Utolsó pillanatban voltak. Aztán hirtelen meglódult a dolog .Ez így működik. Nem reped meg a panel, de ha bármiilyesmi okból el kell hagyni,az önkormányzat köteles ugyanolyan értékű lakást adni helyette.Ezen az elven pucolták ki a belvárosi omladozó kis házakból a népet.
22/24 A kérdező kommentje:
Valszeg lakásba költözünk.Nagy a dilemma hogy mit vegyünk Szegeden.Nekem például szimpatikus az olajbányász téri 11 emeletes téglaépítésü,4 liftes épület aminek rendőrség van az aljában,1986-ban épült egyáltalán nem lepukkant.Az egész az IKV tulajdona és kizárólag bérleti jogos lakást lehet ott venni.Jelenleg 43ezer havonta a bérleti díj amiben benne van a közös költség.32M-ért adtuk el házunkat, és mit vegyünk?25-30ért egy panellakást, vagy 10M-ért egy két szobás+erkélyes téglaépítésü bérleti jogosat az olajbányász téren, így maradna 22M,amit ha 5 évre lekötök állampapír pluszba, akkor az 5 év alatt 6M-t kamatozik.Szerinted?
2022. márc. 30. 01:13
23/24 anonim válasza:
Te viccelsz? Decemberben akartam venni 3 szobás panelt az Örs vezér téren, Pesten. Közbejött valami ,elhúzódott a dolog. Most tértem vissza rá, 3-4 hónap alatt 6-7 milliót emelkedtek ott az árak. Tehát, ha megvettem volna decemberben, 4 hónap alatt kerestem volna az ügylettel 6 milliót. Te meg 5 ÉV alatt akarsz ennyit keresni?? Viccelsz? Ez pocsék befektetés lenne.
24/24 anonim válasza:
Lehet valamit félreértek az állampapírral kapcsolatban, de ez nem egy olyan hú de jó befektetés. Az állampapírt arra használjuk, hogy ne a bankszámlán romoljon a pénz, hanem az inflációt megtartartsa. Na most az a +6 millió az nem lenne teljesen +6 millió, abból szerintem 5 millió az infláció, és kb. 1 millió a "nyereség".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!