Mit tehet az ember?

Figyelt kérdés

Elkeserítő az ingatlan piac 28 évesen se bírja az ember elkezdeni az életet úgy hogy sosem szortuk a pénzünket takarékoskodtunk hogy legyen házunk/lakásunk.. de borzasztóan el vagyok keseredve. A babavároban bíztam bár az sem oldaná meg teljesen. Még azt sem kapom meg mint kiderult. önhibámon kívül szűnt meg a covid miatt a munkám és mire újra munkába álltam kifutottam az időből.. a párom nem tudja igényelni mert nem itthon dolgozik.

Milyen alternatívakat tudtok? Rettenetesen el vagyok keseredve.

2022. jan. 25. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Albérlet
2022. jan. 25. 09:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Önerő, plusz lakáshitel. Egy önerőt két fizuból össze lehet spórolni, pláne ha párod külföldön dolgozik, gondolom akkor nem a magyar gbm-et kapja.
2022. jan. 25. 09:52
 3/5 anonim válasza:
Ezt: [link]
2022. jan. 25. 10:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Minden attól függ, hol éltek és mennyit kerestek.

Mert az igaz ugyan, hogy iszonyatosan drágák lettek az ingatlanok és egy fiatal egyetül már aligha tud lakást venni, de két normális fizetésből azért már nem olyan nehéz lakást venni.

Budapestet kb el kell felejteni, mert ott aztán tényleg méregdrágák az ingatlanok, meg az a város amúgy is túl nagy és túl őrült.

Ha nézünk egy kisebb várost, ott már 25 millióból lehet lakást venni. Annak az önereje 5 millió. Két normális fizetésből (nettó 700) havonta 300 ezret simán félre lehet tenni úgy, hogy még éltek is. Abból másfél év alatt megvan az önerő, utána meg 10-15 év alatt ki is fizetitek.

2022. jan. 25. 11:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagy hiba volt kifutni a határidőből, elég lett volna akár egy 2 rás bejelentés is a TB biztosítotti jogviszony folyamatosságához, de sajnos utlag ezt már nem tudod rendezni. Az viszont még megoldás lehet, ha a párodnak megvan a 3 év, hogy 3 hónapra hazajön dolgozni, mert az már elég a babavárónál. Érdemes egy kicsit megküzdeni érte, mert nem mindegy, hogy 10M jelzálog nélküli (ideális esetben kamatmentes) hitellel indulsz, amit felhasználhatsz önerőnek is a lakásvásárláshoz, vagy még az önerőt is nehezen tudod összeszedni.
2022. jan. 26. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!