Milyen ember az ilyen?Mit tehet,hogy változzon?Mi való neki?
Ez a 3 kérdés,itt pedig az adatok :
A munkák többségétől rosszul van.
Olyan munkát akar,amit szeret is,ahol fontosak a döntései,ész kell hozzá.
Nem feltétlen egy olyan melóról van szó,ahol ki kell számolni,hogy ide-oda mennyi pénz jut,és ellenőrizni a CXYZDF12453232 törvény alapján,hogy elbírálható-e a dolog.
Ez is túl robotmunka kategória,csak többet kell vele szórakozni,többet kell hozzá magolni.
Nem különösebben ért el eddig sikereket,sok dologról kiderült hogy nem neki való.
Nem szereti a negatív hozzáállást,sem pl hogy ilyen nincsen,és hogy mindenképpen vagy ezt csinálod,vagy meghalsz.
Akar találni új lehetőségeket,viszont ezt nem abban látja hogy az ideje kötött,robotol.
Még fiatal,és keresi hogy hol is tudná érvényesíteni az ambícióit,viszont nem túlságosan motiválja a tény,hogy vagy tolja a talicskát vagy válogatja a gyárban a 6000 darab akármit.
Nincs 12 diplomája sem,amiről sokan azt mondják hogy amúgy sem ér semmit,tehát magas pozícióba bekerülni nem igazán tudna,ha csak az alap munkaköröket nézzük.
Embertelennek talál sok munkakört.
Nem tud azonosulni a dolgozd magad halálra 40 évig,és maszekolj is mellette nonstop,hogy meg is élj mentalitással.
Azzal sem,hogy röghöz kötött rabszolga.
Munkakerülő,és megérdemli hogy a pokolra jusson?
Mit érdemel?
Mit kéne tennie?
Nincs benne szolidaritás,mert mindannyian keményen megszenvedünk?
Mik a lehetőségei?
Te mit tennél a helyében?
Hirtelen azt hittem, visszatért a munkaügyis-rébuszos, de neki már megvolt a mai kérdése :D
3x olvastam el ezt, de még mindig nem tiszta, hogy mi a lényeg.
Milyen munkaügyis-rébuszos?
Dobj linket! Kíváncsivá tettél!
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
Ez még fent van, de általában leveszik a kérdéseit, mert nem derül ki belőlük, hogy mi a kérdés XD
Ahhoz képest h nem szereti a negatív hozzáállást, csak olyan dolgokat sikerült felsorolni, hogy mit nem szeret.
Összefoglalva egy képzetlen ember, aki nem akar a gyárban/hivatalban/építkezésen rohadni. Ennyiből nehéz jó tanácsot adni, de azért hagyok itt pár ötletet, hogy mifelé lehetne képeznie magát:
- asztalos
- grafikus
- cukrász
- szakács
- marketing
- videószerkesztés
Tobb dolog jutott eszembe hirtelen.
Eloszor is, a valoban mernoki munkakor. De mivel kepzetlen, ez rovid tavon nem johet szoba.
Masodszor, nagyon fiatal az illeto es nem erti azt a rendszert amiben o neki is be kell illeszkedni annak erdekeben, hogy ne haljon ehen.
Harmadszor, bizonyos merteku borderline. Ez utobbinak nezz utana.
Én azt gondolom, hogy ki akar zárni minden hátrányt, ami esetleg a munkával járhat. Ezt nem tartom valószínűnek, hogy sikerülhet, tehát minden képpen kompromisszumot kell kötnie.
Ezen kritériumoknak a youtubevideós, mint "munkakör" lene megfelelő neki, de ahhoz, azért kell valamilyen szórakoztatási képesség is kell és még akkor sem biztos, hogy ezt megélhetési szinten tudja majd csinálni.
Tanulj, legyél informatikus, matematikus, fizikus, vegyész, mérnök, stb. Egy évig kell kibírni valami közepesen szar munkával, utána lehet menni gyakornoknak.
Szerintem ez a leírás kb mindenkire igaz valamilyen szinten. Annyi, hogy meg kell találni, hogy neki mit érdemes tanulni.
Mi van,ha nem olyan típus,aki könnyen magol?
Inkább lenne egy x helyen egy vezetőségben,aki gondokat old meg,stb,mint egy tanár aki minden óra előtt 10 oldalnyi szöveget szóról szóra bemagol?
Mi van ha ő olyan pörög az agya,egyszerre képes sok dolgok gondolkodni típus?
Mire jó ez a tulajdonság?
Amiket felsoroltam, azok tipikusan nem magolós dolgok (7-es vagyok). A tanár pedig nem magol be 10 oldalt minden óra előtt...
Legyél karmester vagy dobos.
Mi érdekel?
Igazából szivesen lennék valaminek a vezetője,ahol gondolkodnom kéne.
Vagy valami hasonló...
Nem bírtam ki sose a fizikai munkát,azaz hogy de,max 3 napig. Teljesítettem az építőiparban elvárt munkát.
Igen,mikor ki dolgoztam a belém annyit mondtak mindig,hogy oké,majd belejössz.
Néhol azt,hogy ez a minimum,amit ma csináltál.
Utána alvás.
Nekem valahogy nagy megterhelés után muszáj aludnom.
És ha ez lenne,akkor csak annyit dolgoznék,hogy másnap is tudjak.
Egyszerűen nem nekem való.
Amúgy is,megcsinálom,aztán pár év és jön valaki ismét megcsinálni...
Jajj mert ez nem tetszik,akkor bontsátok le,csináljátok így.
Nem ért semmit,amit csináltam.
Valamit irányítani akarok,ami fontos,és szerepet játszik később is az életben.
Nem érzem úgy,hogy ha felépítek egy falat,akkor az valami.
Jönnek új lakók,megváltoztatják.
Nem releváns,hogy ki építette fel.
Ez csak egy pár szemléltető példa.
Köszi a tippeket is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!