Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megvegyem a lakást, amint...

Megvegyem a lakást, amint megvan a minimális önerő, hogy minél előbb szabaduljak az albérletből? Vagy inkább gyűjtsek még?

Figyelt kérdés

Albérletben élek, Budapesten szeretnék lakást venni. Most van meg a bank által kért minimum önerő (20%), plusz még 5% az illetékre, ügyvédi költségekre.

Belevágjak már most, hogy ne kelljen tovább szórnom a pénzt albérletre (ami ugyebár sosem lesz az enyém), vagy várjak még, amíg több önerőt össze tudok szedni?

2022. jan. 12. 20:18
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
50%
Köszi, akkor engem átvertek. Lehet szerződést módosítani?
2022. jan. 14. 13:26
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Miért vertek át? Mi történt?
2022. jan. 14. 13:48
 33/41 anonim ***** válasza:
50%
Megkérdeztem, hogy lehet-e hamarabb törleszteni és rászámoltak ilyen qrva sok kamatot, kezelési költség címén.
2022. jan. 14. 15:10
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg hogy mit írtál alá. Van olyan hogy 5 éven belül eléggé "büntetik" az előtörlesztést. Ezért kell ész mikor felveszed a kölcsönt, nem csak úgy aláírni valamit. Én úgy vettem föl hogy 1% az előtörlesztés díja és 10 évre fix a törlesztő meg a kamat.
2022. jan. 14. 15:19
 35/41 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom írták-e már, de 20% önerő mellett azért érdemes megnézni, mi több kötelező előbírálatként, hogy mi is az összeg, amit fel tudsz/akarsz venni.

Mert tök jó, hogy kiszámolod, hogy egy panel 25 millió, 20% az 5 millió, öröm és bódottá. Csak mondjuk a bank a fizetésed alapján határozza meg a elvehető hitelt, a törlesztő nem lehet nagyobb mint a fizetés 30-40%-a, és rögtön kijön, hogy kapsz mondjuk 10 millió hitelt. Aztán 15 misiből nem sok mindent veszel.

2022. jan. 14. 23:05
 36/41 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy a mai hitelek nem ördögtől valóak mert erősen be van védve a hitel felvevője is. Nyilván relatív jó lakást kell venni, amiben nem lesz meglepetés.

Ha belegondolok, 55 ezer a törlesztőm. Ha kiadnám az egyik szobát azt 60-70 ezerért adnám ki, tehát gyakorlatilag a bérlő fizetné a törlesztőmet és ezen felül a rezsi rám eső részét is.

Oda sincs láncolva az ember, mert teheted azt, hogy kiadod és ugyanúgy bérelsz tovább.

2022. jan. 14. 23:08
 37/41 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy azt mondom, összességében első lakásnál minél hamarabb cselekedni kell és nem szabad várni. Persze, meg kell nézni mit-hol vesz az ember.

De annak sincs értelme, hogy nem veszed meg aztán 5 év múlva ugyanott vásárolsz csak már 3x több pénzért.

2022. jan. 14. 23:12
 38/41 anonim ***** válasza:
10%
36-osnak igaza van. Venni kell egy lakást, legfeljebb ha megszorulsz kiadod az egyik szobát egy lánynak, akit kukkolhatsz tusolás közben.
2022. jan. 15. 09:43
 39/41 anonim ***** válasza:
82%
Az jó ötlet, hogyha több szobás lakást veszel, hogy kiadd az egyik szobát másnak. Feltéve, ha egyedülálló vagy.
2022. jan. 15. 09:53
 40/41 anonim ***** válasza:
11%
Igen, azt én is elfelejtettem odaírni, hogy egyedülálló legyél. Nem hiszem, hogy a barátnőd jó szemmel venné, ha kukkolnál a fürdőszobánál. 38as voltam.
2022. jan. 15. 10:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!