Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megvegyem a lakást, amint...

Megvegyem a lakást, amint megvan a minimális önerő, hogy minél előbb szabaduljak az albérletből? Vagy inkább gyűjtsek még?

Figyelt kérdés

Albérletben élek, Budapesten szeretnék lakást venni. Most van meg a bank által kért minimum önerő (20%), plusz még 5% az illetékre, ügyvédi költségekre.

Belevágjak már most, hogy ne kelljen tovább szórnom a pénzt albérletre (ami ugyebár sosem lesz az enyém), vagy várjak még, amíg több önerőt össze tudok szedni?

2022. jan. 12. 20:18
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
0%
15-20 évre odaköti magát egy helyre, aztán szívhat, ha kissebbségi vagy más etnikumú (hogy polkorrekt legyek) személyek költöznek a szomszédba, megkeserítve az életét és eladhatatlanná téve a lakást. Nem beszélve arról, hogy nem sokan szeretnének hitellel terhelt ingatlant venni, szóval egyáltalán nem biztos, hogy csak úgy "eladja majd". Valószínűbb a bank általi elárverezés, és az addig beleölt pénze viszont (a te szóhasználatoddal élve) tényleg "elégett", míg ha bérelne simán kibérel egy kissebb lakást, vagy szobát sokkal olcsóbban.
2022. jan. 13. 22:26
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

"15-20 évre odaköti magát egy helyre, aztán szívhat, ha kissebbségi vagy más etnikumú (hogy polkorrekt legyek) személyek költöznek a szomszédba, megkeserítve az életét és eladhatatlanná téve a lakást."

Ebben igazat adok. Egy problémás szomszéd meg tudja keseríteni az ember életét. De azért az hogy eladhatatlan az elég nagy túlzás. De ezen a vonalon elindulva ezt bérléssel is meg lehet szívni.

Bekötlözöl 100 ezer a bérlet és két hónap kaució ez 300 ezer forint.

Van egy szomszédod aki kibírhatatlan de ezt persze csak a költözés után veszed észre. Azonnal szerződést bontasz de mivel aláírtad az egy évet így bukod a két havi kauciót. Így kifizettél 300 ezret és mehetsz a következő helyre.

"Nem beszélve arról, hogy nem sokan szeretnének hitellel terhelt ingatlant venni, szóval egyáltalán nem biztos, hogy csak úgy "eladja majd". "

Bárki aki nem egy bites az megérti a kialakult helyzetet. Nincs ebben semmi bonyolult. A vevőnek ezzel semmi dolga nincsen. A befektetők kedvelik az ilyen ingatlanokat. Ők tudják hogy hogy megy ez. Még ha picit nyomottabb áron adja is el a lakást akkor is pénzénél lesz. Míg az albérletből pénz nélkül távozik. Esetleg még kap egy számlát is mert idő közben "le lett lakva" az ingatlan.

", míg ha bérelne simán kibérel egy kissebb lakást, vagy szobát sokkal olcsóbban."

Ha eladta a lakását akkor is tud bérelni kisebb lakást vagy szobát sokkal olcsóbban.

2022. jan. 13. 22:34
 23/41 anonim ***** válasza:
78%
Viszont én köszönöm neked hogy így gondolkozol. Amíg vannak olyanok mint te addig lesznek albérőim akik gyarapítják a vagyonomat :)
2022. jan. 13. 22:35
 24/41 anonim ***** válasza:
0%

#23: Örülök neki, hogy megelégszel azzal a kevéske bérleti díjjal, amit kapsz. Talán évtizedek múlva megtérül a lakás ára, közben meg aki normálisabb befektetésekbe rakta a pénzét az pedig megsokszorozza.

Én albérletben éltem 10 évet, mellette befektettem a tőzsdén, és amiket befektettem magasabb hozamot hoztak, mint a bérleti díjam :) És 10 év után (31 évesen) készpénzben tudtam egy 72 négyzetméteres lakást venni Budapesten.

De mindegy is. Engem nem érdekel, hogy ki mit csinál. Ha hitelt akar felvenni a kérdező, vegyen. Én mindössze leírtam a hátrányokat, és hogy van ám más út is (ami hosszú távon sokkal jobb). Ennyi, további szép estét, befejeztem a billentyűzet felesleges koptatását.

2022. jan. 13. 22:53
 25/41 anonim ***** válasza:
71%

Érdekes amit írsz.

Tehát albérleteztél 10 évet ami azt jelenti hogy egy fél lakást kifizettél.

Ha ráhúzzuk ezt az előző dologra akkor az azt jelenti hogy fél áron vehettél volna saját lakást. Mert a felét már kifizetted nem pedig más zsebébe tettél pénzt.

Én is elköszönök. Ha nem lehet meggyőzni az érvekkel akkor nem lehet.

2022. jan. 13. 23:01
 26/41 anonim ***** válasza:
0%
De ha nem tudja fizetni a hitelt és eladja a lakást a banknak akkor se lehet egyből az egész pénzt letörleszteni. Mert akkor egyből rászámol nagy kamatokat. Így bukja az egész lakás árát, mintha elárverezték volna.
2022. jan. 14. 06:56
 27/41 anonim ***** válasza:
0%
De ha nem tudja fizetni a hitelt és eladja a lakást, akkor a banknak akkor se lehet egyből az egész pénzt letörleszteni. Mert akkor egyből rászámol nagy kamatokat. Így bukja az egész lakás árát, mintha elárverezték volna.
2022. jan. 14. 06:57
 28/41 anonim ***** válasza:
82%
Tévedsz mert a jövőbeni kamatokat nem számolhatja rá. Csak a tőketartozást kell visszafizetni ilyenkor.
2022. jan. 14. 09:26
 29/41 anonim ***** válasza:
0%
28as te miről beszélsz? Mutatsz nekem egy bankot, amelyik kamat nélkül megengedi az előtörlesztést? Max ha a szerződésbe bele van írva. De az olyan ritka, mint a szépmellű nő.
2022. jan. 14. 11:58
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Arról beszél ami a valóság.

Tessék, bár gondolom kondíciós listát még nem láttál közelről.

[link]

Jellemzően egyébként 1% körül van a díj. Ami nem kamat hanem az előtő/végtörlesztett összeg 1%-a.

2022. jan. 14. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!