Hogyan adózzak olyan Bitcoin után ahol nem tudok ráfordítást felmutatni??
Bővebben értve arra gondolok hogy a Bitcoint nem vettem vagy tevékenység / szolgáltatásért kaptam.
Nyitottam egy Coinbase fiókot és oda átküldtem a bitcoinom.
Ha eladom akkor hogy adózzak utánna? Tekintsem az egész összeget nyereségnek?
Erre nem térnek nagyon ki sehol, annyi a lényeg hogy semmilyen ráfordítást nem tudok felmutatni.
Köszönök minden segítséget!
Ez így van, elvileg ha befizeted a 100%-ra az adót, akkor a nav nem fog piszkálni.
A gond ott van, hogy ha te el akarod adni a kriptót, akkor utána a fiat pénzt ki kell utalnod bankszámlára. A bank viszont nem biztos hogy jóváírja a pénzt, mert nekik meg kell bizonyosodni arról, hogy nem feketén szerezted. Ez a cumi, mert nagyon sokan nem fognak tudni bizonyítani semmit. Engem is érdekel, hogy mi lenne a teendő ilyenkor... mennyire agyfelbaszós már, hogy nem nekik kell meggyanúsítani téged, hanem neked kell igazolni, hogy ártatlan vagy... vicc.
3# Gondolom a bankok pénzmosás ellenes intézkedéseire gondolsz.
Nem tudom van-e neked ezzel tapasztalatod, de én nem hinném hogy a coinok eredetét vizsgálnák.
Ez a szabályozás inkább akkor releváns amikor egy magánszemély milliokat küld neked.
Akkor valószínűleg nyomozhatnak is.
De ilyen esetben szerintem csak felkeresik a coin váltót és lekérdezik a dolgokat.
Nem hinném hogy ettől többet tennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!