Házát szeretnénk venni. Ki is néztük.a havi bevételük 350e Ft.Arra adnának 7M hitelt?
OTP CSOK 2 gyerek+10 millió által szeretnénk meg venni.
És még az is érdekelne hogy ahoz mennyi TB jogviszony kell.?

Van más hiteletek? Autó, áruhitel, telefon?
Most hol éltek, mennyi félretett pénzetek van? Mennyit tudtok félretenni egy hónapban?
Ha a hölgy gyeden lesz, akkor is tudjátok majd finanszírozni az életet?

"minden értelmes országban a fiatalok 25-30 éves futamidővel vásárolnak lakást."
Bocs, akkor én hülye vagyok, hogy csak 15 évre voltam hajlandó eladósodni. 25-30 év? Kösz, nem.
"Ha lefixálja a hitelét, akkor 20 évig ezt az árat fogja fizetni."
Max 10 év a kamatperiódus. Olyan hitelt nem kapsz ma, aminél 20 évig változatlan a törlesztő.
"Nekem már csak a szaros vodafone számlám is havi 18ezer"
Akkor vagy folyton a mobilon lógsz, vagy csilliós telefont vettél részletre. Hogy a francba lehet ennyit fizetni? Nekem ritkán éri el a számlám a 3 ezret.
"Hajrá kérdező!"
Bíztasd csak, majd megszívja. Nem arról van szó, hogy nem éri meg a hitel az albérlettel szemben. Arról van szó, hogy két gyerekkel együtt ilyen alacsony jövedelemmel nem fognak tudni normálisan élni. Túlélni lehet ennyiből. Élni nem.

Végig fix hitelről még nem hallottál?
Ha az ember aláírja X évre, senki nem tart fegyvert a fejéhez, hogy ne törlessze elő pár év alatt.
Többit nem is kommentálom.

#23, nettó 350 ezerből úgy, hogy 4-en élnek, semennyit nem fog senki előtörleszteni...
Egyszer lebetegednek 2 hétre, vagy kirúgják az egyiket, kiesik 1 hónap, és máris nem tudnak rezsit vagy kaját fizetni...

Sehol nem írt az ambícióiról, sehol nem írta, hogy nem fog jobb melót keresni, sehol nem írta, hogy örökre ennyi az életcélja.
Most itt tart.

Őszintén, igen, szerintem itt fognak tartani később is. :) Aki ilyen fizetéssel bevállalt 1 gyereket, annak szerintem nincsenek nagy karrier ambícióji.
Nettó 500 alatt én nem vállalnék gyereket. Egyet sem.

Az te vagy. Én sem vállalnék így, pedig egymagam keresek nettó 500-at. De ahogy látod, itt már van gyerek, lakni meg kell valahol.
Tehát eljutunk oda, hogy HA MÁR EZ A FELÁLLÁS, akkor mi a jobb? Albérlet vagy hitel? Ha már valamelyik muszáj, akkor legyen a hitel. Ennyi, totál nincs kérdés ezzel kapcsolatban. Önerejük van, CSOK van, hát legyen.
Mi a legrosszabb eset? Bukják a házat? Miért, ha albérletben kerülnek fizetésképtelenné, az mennyivel lesz másabb? Akkor is fizették a semmit X évig, majd földönfutók lettek. Így legalább van esély arra, hogy kiégetik a hitelt, és előbb-utóbb lesz vagyonuk, amit a gyerekek megörökölhetnek.
Egyébként pedig abszolút nem is ezt kérdezte a kérdést feltevő, hanem azt, hogy adnának-e. A válasz pedig az, hogy ha nincs más hitel, hitelkártya, áruhitel, bedőlt hitel, és ez valódi, rendszeres, munkabér formájú jövedelem, nem állnak próbaidő vagy felmondás alatt, akkor igen, bőven belefér a jtm-be.
Ennél sajnos sokkal nagyobb hiteleket szoktak felvenni az emberek.
#10 nagy városban van egyébként.
Neked nem tök mindegy.
Kb már ott tartunk te tartasz el minket.
Köszönjük nagylelkű vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!