Rosszabb a csok hitel egy sima lakáshitelnél?
Sok rosszat hallok a csokról, annyian ellene vannak, nem tudom, hogy miért.
Az alap szállóige, ismerőseim körében: "várom már mikor fog bebukni a sok csokos"
Értelmesebb ismerősöm felvilágosított róla, hogy van ez a 10 évre szóló elidegenítési tilalom...
Most akkor ésszerűbb sima lakáshitelt felvenni? Dehát abba is ugyanúgy bele lehet bukni, nem? Meg ott se lehet csak úgy eladni az ingatlant, vagy?
Persze, jobb lenne, ha egyáltalán nem kellene felvenni hitelt, na de ki az, aki ezt megteheti egy ház esetén?
A babavárót mindenképp fel szeretnénk venni, ha már úton van a gyerek, de annyi megtakarításunk nincs, hogy az elég legyen.
#4: Ezt tudom. Arra írtam, hogy ez a hátránya a piaci hitellel szemben. Mert itt vannak a plusz feltételek, amik kompenzálják a jobb pénzügyi konstrukciót.
Egyébként én is osztom a véleményed, aki nem tud összerakni egy önerőt, az nem nagyon fog tudni törleszteni, meg eltartani több gyereket is. A legszomorúbb az lesz az egészben, hogy ennek hála szépen megemelkedtek az ingatlanárak (sok más hatással együtt), most ezek az emberek beültek a jóba, akik nem felelnek meg a feltételeknek jól megszívták. És amikor felszaporodnak majd a bedőlő csokos háztartások, akkor jön majd az állam, kimenti őket valamilyen formában. Az árak meg maradnak magasan
#5, nem kell saját lakás, ha nincs rá pénz, érted? Értem, hogy mindenki saját lakást akar, de ha "minimált" viszik haza, akkor váltson munkát.
A saját lakást fent is kell tartani, gondoznod kell, nem egyszer megveszed, és lelakod.
#6, nem kötekedésnek szántam, csak egy kiegészítésnek. Ez a csok egy nesze semmi fogd meg jól, mert felemelték az árakat, hogy a különbséget hitelből fedezhessük. Kösz állam.
#7: Nem is vettem annak. Tökéletesen egyetértünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!