Maradjak moratóriumban vagy sem?
Babavárót törlesztek, még csak megelőlegezett 0%-kal, mert a gyermek még nem született meg.
Egyrészt nem tudom, hogy kamatozik-e a hitel (mert elvileg van kamata, csak az állami támogatás miatt %), ez hogyan számolódik?
Plusz tiszta pénzügyi kérdés: 50 ezret nem törlesztek havonta, a hitel csak inflálódik, egyre kevesebb az értéke. A megtakarítás máp+ ban van. Nyilván a hozam is csak inflálódik, tehát csak stagnálok, kis minuszban vagyok, de legalább van hozzáférhető pénzem (hitelhez később nem biztos hogy jutok ilyen feltételekkel, mert romolhatnak a feltételek).
Szóval jó ez így? Kinek mi a véleménye?
Ki marad moratóriumban és ki fizet inkább?
Nem pont erre gondoltam csupán. Persze ez pozitívum, de pl. mivan ha veled történik valami? A feleséged eltudja tartani magát és a gyerekeket úgy, hogy közben a hiteleket is kifizeti? Vagy mindig tartotok legalább annyi tartalékot, hogy minimum végtörlesztésre elég legyen?
Ezek nehéz kérdések. Nyilvan nem erre készül az ember, de ilyen távlatokban már számba kell venni szerintem és ilyen szempontból nem jó tologatni magunk előtt a tartozásokat.
Mindkét hitel az enyém, a feleségem adóstárs, és mindkettőn van hitelbiztosítás. Ha meghalok, akkor a biztosítás kifizeti a teljes fennáló tartozást. Munkanélküliség vagy betegség esetén 1 évet állnak.
Nincs a teljes végtörlesztésre tartalékunk természetesen, akkor nem lenne kérdés. A hitelállomány negyede a tartalékunk jelenleg.
Ha adóstárs, akkor a hitel nem a tiéd, ráadásul házasok is vagytok. KÖZÖS!
Érdemes utánanézni, hogy ha esetleg meghalsz, akkor biztos fizet-e a biztosító, vagy csak akkor ha az adóstárssal is problémák vannak.
NE tologassátok magatok előtt a tartozásokat!!! Addig nincs semmi baj, amíg veled nincs baj és ne is legyen persze. De jobb félni, mint megijedni.
Egy komoly betegség, vagy haláleset mellett legalább az anyagiakon ne kelljen aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!