A hitelmoratórium meghosszabbításánál azt hogy értik, hogy az is élhet tovább vele, akinek "csökkent a fizetése" egyáltalán hogy igazolja az illető ezt a banknak ha a bank kéri?
Idézem a magyarok közlönyben megjelent rendelet végén találhatók nyilatkozat ide vonatkozóan részét :
"Büntetőjogi felelősségem
tudatában kijelentem, hogy 2020. március 18-át követően (kérjük, X-szel jelölje az Önre vonatkozót)
o a háztartásom rendelkezésre álló jövedelme tartósan csökkent;
o legalább 30 napig munkanélküli vagy álláskereső voltam, illetve jelenleg annak minősülök, illetve a velem
egy háztartásban élő hozzátartozóm legalább 30 napig munkanélküli vagy álláskereső volt, illetve jelenleg
annak minősül;
o közfoglalkoztatási jogviszonyban álltam, vagy jelen nyilatkozat megtételekor közfoglalkoztatási
jogviszonyban állok, illetve a velem egy háztartásban élő hozzátartozóm közfoglalkoztatási jogviszonyban állt,
vagy jelen nyilatkozat megtételekor közfoglalkoztatási jogviszonyban áll;
o háztartásomban legalább egy gyermeket tartok el, ideértve a 25. életévét betöltött megváltozott
munkaképességű személyt, amennyiben állapota legalább egy éve tart, vagy egy év alatt előreláthatóan nem
szűnik meg, vagy gyermeket várok, illetve a velem egy háztartásban élő hozzátartozóm gyermeket vár;
o saját jogú vagy hozzátartozói nyugellátásban (például özvegyi, rokkant- vagy baleseti nyugdíjban) részesülök,
illetve a velem egy háztartásban élő hozzátartozóm saját jogú vagy hozzátartozói nyugellátásban (például
özvegyi, rokkant- vagy baleseti nyugdíjban) részesül,
ezért a fent megjelölt és a 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet 5. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott okra
tekintettel élni kívánok a fizetési moratórium lehetőségével, és kérem a szerződés(ek)ből eredő tőke-, kamat- és
díjfizetési kötelezettségemre vonatkozó fizetési moratórium 2021. november 1-jétől történő fenntartását.
Nyilatkozom, hogy az általam megjelölt okot alátámasztó okiratokkal vagy más bizonyító erejű dokumentumokkal
rendelkezem.
Nyilatkozom, hogy tudomással bírok arról, hogy a jelen nyilatkozat a 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet értelmében
meghatározott határidőt követően nem módosítható, e tekintetben kizárólag a fizetési moratóriumból való
kilépésre van lehetőség.
"
Ezt tartalmazza a nyilatkozat.
6-os, tényleg? akkor meséld már nekem, hogy tavaly decemberben kiknek a kb. 430-480 db személyigazolványát, munkanélküli igazolását, meg a nyugdíjas szelvényét fogadtam el? xD csak kérdezem :)
Ha nem nem voltál ebben benne, akkor miért mondasz bullshit baromságokat?
Rohadtul nem volt automatikus komám, tavaly szeptemberben jelentette be a kormány, hogy igazoláshoz lesz kötve 2021 jan 1-től a moratórium, errő la rendelet november közepén jött ki és november végén kezdtük el az igazolásokat kérni és feldolgozni. De jön a vírus és dec 22-én kijött az új rendelet, hogy eltörölték az igazolást és mindenkinek automatikusan jár....
Tess: itt van a tavalyi igazolás kérésről egy banktól.
8-as mondom még 1x akkor, hogy megértsd, ha elsőre nem ment.
Tavaly nov közepétől dec 22-ig igazolással élhettek az emberek, bő 1 hónapig százasával jöttek be a bankba a személyi igazolványok, nyugdíjas szelvények ill. munkanélküli igazolások..stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!