Budapesten szeretnék venni egy lakást 40m Ft-ért. 20% önerővel az az, 32M Ft- hitelt vennék fel. Ha kijön az értékbecslő és úgy értékeli, hogy ez a lakás 33M Ft-t ér, akkor ha jól értem én feltudom venni az eredetileg elképzelt 32M Ft-t a banktól?
Figyelt kérdés
2021. aug. 13. 08:22
31/37 anonim válasza:
(+ abból a szempontból is a te érdekedben jár el az értékbecslő, hogy felfedi előtted, hogy 40 millát akarsz fizetni egy 33 millát érő lakásért azaz az eladó átcsesz 7 millióval:))
32/37 anonim válasza:
"Nem az OTP kér 20%-ot, hanem ez a törvényi minimum, amit kérnie kell! :D"
És a bankok nem a törvényt követik okostojás?
33/37 anonim válasza:
Maximum a becsült érték 80%-át hitelezheti egy bank, ez MNB előírás. Amennyiben nincs annyi önerőd, hogy kipótold, ha alulértékel egy bank, akkor érdemes előzetes értékbecslést kérni, vagy ha az eladó belemegy, olyan adásvételit írni, ahol a foglaló visszajár, amennyiben a becsült érték miatt kapsz kevesebb hitelt. Ha kéred segítek.
34/37 anonim válasza:
KAlkulálj inkább 30%-al, azzal számol a legtöbb bank.
35/37 anonim válasza:
(+ abból a szempontból is a te érdekedben jár el az értékbecslő, hogy felfedi előtted, hogy 40 millát akarsz fizetni egy 33 millát érő lakásért azaz az eladó átcsesz 7 millióval:))
És ha az eladó egy moslék állat és nem hajlandó ezt észrevenni és köti az ebet a karóhoz? Lehet lesz aki megadja 40 et érte.
36/37 anonim válasza:
Mi újság kérdező? Vettél fel hitelt azóta?
37/37 A kérdező kommentje:
Igen, és örülök neki, hogy megléptem ezt a lépést.
Végül ~23% önerő kellett.
2022. febr. 6. 18:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!