Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Budapesten szeretnék venni...

Budapesten szeretnék venni egy lakást 40m Ft-ért. 20% önerővel az az, 32M Ft- hitelt vennék fel. Ha kijön az értékbecslő és úgy értékeli, hogy ez a lakás 33M Ft-t ér, akkor ha jól értem én feltudom venni az eredetileg elképzelt 32M Ft-t a banktól?

Figyelt kérdés

2021. aug. 13. 08:22
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
92%
Dehogynem. Ha erőn felül veszel fel hitelt abba szinte biztos belebuksz.
2021. aug. 13. 09:01
 12/37 A kérdező kommentje:

Nem.

Nem vizsgálja az értékbecslő az anyagi hátteremet.

Csak azt, hogy mennyit ér a lakás, és itt az a lényeg, hogy úgy becsülje fel a lakást, amennyiért én veszem.

2021. aug. 13. 09:04
 13/37 anonim ***** válasza:
91%
A becslo nem de a bank átvitt értelemben ezzel kényszerít rá a magasabb onerore. Az meg egyértelmű, hogy aki több önerőt tudott gyűjteni annak a kevesebb hitel fizetése sem fog gondot okozni, mint fordítva...
2021. aug. 13. 09:12
 14/37 A kérdező kommentje:
A kérdés tudtommal az értékbecslőre irányult...
2021. aug. 13. 09:14
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Az is könnyen lehet, hogy az értékbecslőnek van igaza és tényleg annyit ér.
2021. aug. 13. 09:20
 16/37 anonim ***** válasza:
83%
Nem hiszem hogy 80% hitelre túl nagy buli lenne lakást venni. 50 alatt maradnék az albérletnél.
2021. aug. 13. 09:31
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Nekem forintra pontosan annyit állapított meg az értékbecslő, mint amennyi az adásvételiben volt. Szóval néha csak simán rábólint. Igaz, hogy nekem volt 70% önerőm.
2021. aug. 13. 09:42
 18/37 A kérdező kommentje:

Én értem, hogy nem túl nagy buli 50%-ot meghaladó hitelt felvenni, csak soha nem gyűlik össze akkora önerő, ha mellette albérletet is kell fizetni... Kivéve ha jön vagy 2 gyerek...

Ekkora baj lenne, hogy az ember szeretne haladni az életben...

2021. aug. 13. 09:51
 19/37 anonim ***** válasza:
92%
Nem baj, de egy bank nem szeretetszolgálat.
2021. aug. 13. 10:00
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sok esetben az ingatlanért kért ár nem tükrözi a valódi értéket. Így lehet az, hogy a piacon 40M Ft-ért árult ház valójában közel nem ér annyit.

Mi is vettünk fel lakáshitelt, azt mondták akkor, hogy az értékbecslés eredménye a ház valódi értékének 80%-a, és annak az összegnek a max. Kb 70%-ig fedez a bank (bankonként eltérő lehet). Úgy határozzák meg állítólag ezt az összeget, hogy árverés esetén 90 napon belül minimun mennyiért tudna a bank túladni a házon. Az ő érdekük az, hogy lehetőleg nyereséges, de minimum nullszaldós üzletet csináljon.

A hitel havi törlesztője nem haladhatja meg az aktuális átlagos havi kereseted 50%-át, és ez a Te érdekedet is szolgálja. Sok bank ennyit sem ad.

Senki nem mondja, hogy egyszerű most ingatlanhoz jutni, sőt. Jelenleg vagy szerencse, vagy rengeteg önerő kell...

2021. aug. 13. 10:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!