Van-e olyan bank akinek az értékbecslője maximum csúnyán alul értékel egy házat de nem tagadja meg a jelzálog hitelkérelmet emiatt?
Egy olyan faramuci helyzetben vagyunk, hogy vennénk egy kertes házat, ajánlatot is tettünk, amit el is fogadtak, de tennénk bele hitelt is 30-50%-ban, annak ellenére hogy kijönne csücskösen kp-ra is.
Statikussal is végig nézettük, és mindenben megfelel, egyetlen egy dologban viszont falba ütköztünk, 2 garázs volt 20 éve, de 15 éve kb meghalt az eladó anyja (és mostanában az apja, ezért eladó), és az apja beépítette garázs részét, egész szépre sikerült amúgy. Nincs rajta a térképmásolaton, és a 30%-os beépítést is jó eséllyel 33%-ra átlépték így. Pár bankos ügyintéző erre azt mondta hogy így ne is próbálkozzunk a hitelkérelemmel.
Plusz adalék hogy amúgy mi visszabontanánk bizonyos részeit a hátsó épületsornak (elől kádár kocka és mögé épült a 2 garázs (amelyikből 1 be lett építve), műhely, tároló), és most az ingatlanos próbálja megszerezni a tulajjal a fennmaradási engedélyt, csak hát ez pénz és idő, és olyan épületrészt kell legalizálni, amit nehéz vagy lehetetlen, és ráadásul az engedély után a hitellel a zsebünkben bontanánk is...
-egyszer kitettem a kérdést egy órája, de túl sok specifikus rész volt benne, amivel nem lett több a sztori, töröltem és újra kiírtam
Miért nem elég egy délelőtt alatt egyszer megkérdezni ugyanazt?
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Tegyük fel 10mFt-ért akarsz házat venni, van 40% önerőd 4mFt, további 6mFt hitelre van szükséged, az értékbecslő 5mFt-ra értékeli a falusi házat.
Reálisnak tartod, hogy 5mFt-os házra adjon neked bármely bank 6mFt hitelt?????????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!