Ha a feleségem felvesz személyi kölcsönt, vagy hitelt, de nincs jövedelme, és nem fizeti, akkor tőlem vonhatják amennyiben egy háztartásban élünk? Ingatlanomra terhelhetik? Milyen esetek lehetségesek?
Oké, jelenleg van munkája, szerez jövedelem igazolást és felveszi a hitelt.
Onnantól mi következhet?
Van a nevén ingatlan, vagyontárgy? Mert ha nagyobb a hitel, akkor kell hozzá fedezetként. Vagy te kezesként.
Csak ebben az esetben hajtanák be rajtad a nejed adósságát. De azt is csak évek nemfizetése után.
De most nem értelek, miért fosol ennyire a nejedtől?
Ha nem írsz alá semmit, akkor semmi félnivalód nincs. De ha mégsem férsz a gatyádba, válj el tőle. Akárcsak papíron.
"De most nem értelek, miért fosol ennyire a nejedtől?"
Ha ismernéd te is fosnál tőle.
Makacs, nem körültekintő, alternatív valóságban él és könnyen átverik.
Van két testvére, de gyerekkora óta félárva, és az apja szinte a kocsmába nevelte fel. Kb ezt az attitűdöt képzeld el.
"De ha mégsem férsz a gatyádba, válj el tőle. "
Nem én nem férek a gatyámba, nem ez játszik itt, hanem hogy kb a családjából senki sem tud a pénzzel bánni, de még az előteremtése is sokszor bizonytalan.
Iskolázatlanok is, egyedül nejemnek van több szakmája, a másik kettőt úgy ahogy eltartják, bár az egyik nyitott kapcsolatban van és szeretőzik a gyerekei mellett, viszont egyik sem házas.
Nem azért vettem feleségül, hogy elváljak.
De ha nem leszel kezese, akkor a te fizud, vagyontárgyad érinthetetlen.
A nevén van bármi? Közös?
Nem leszek a kezese, az biztos.
Hát az ingatlanomat a házasság előtt szereztem hat évvel adásvétellel.
Pár háztartási gépünk közös, de az is csak elvben mivel a számla vagy az ő vagy az én nevemre szólt (de már lehet meg sincs).
Én számlára kapok fizetést, az ingatlan a házassággal nem válik közössé? Nincs vagyonszerződés, utólag kellene ilyen? Lehet?
Van egy gyanúm egyébként, hogy felvesz hitelt és a közös családi házukból kivásárolja a testvéreit, én meg mehetek a levesbe, és fizethetek gyerektartást ha addig lesz gyerekünk.
Ha nem szexelek vele veszekszik, verekszik, sajnos nem vicc.
Ide jutottunk három év után...Meg azért nem tudom annyira utálnbi, hogy ne feküdjek le vele na :D Mégiscsak dögös csaj!
Az ingatlan nem válik közössé. Kizárólag a házasságkötés UTÁN szerzett pénz, ingatlan, vagyontárgy válik közössé. Amit előtte szereztetek, különvagyonnak számít.
A felvett hitel is csak abban az esetben közös, ha közösen vettétek fel. Vagyis mindketten alírtatok, vagyis kezese lesz az egyik a másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!