Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Gyermektelen pár tud valamilye...

Gyermektelen pár tud valamilyen kedvezményt igényelni lakásvásárláshoz/ felújításhoz?

Figyelt kérdés

Nézegettem csomó cikket, de kb. arra jutottam, hogy fiatal párként, aki nem is biztos, hogy akar gyereket vállalni, semmilyen kedvezményre nem jogosult. Talán ha a szülők veszik fel a lakásfelújítási támogatást, akkor azzal lehetne valamit kezdeni. Vagy nektek van valamilyen friss infótok esetleg, hogy milyen kedvezményt lehetne kifogni? Zárójelben megjegyzem, hogy igen, felkeresünk majd szakértőt, csak előre gyűjtöm az infókat.

Köszönöm

2021. ápr. 7. 11:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Sajnos semmit.

Mi is ebben a cipőben járunk, januárban utánajártunk, ha nem vagytok házasok és nem akartok/nincs gyermeketek, akkor a lehetőségeitek egyenlőek a nullával.

Mi egyébként is össze akartunk házasodni és gyerekeket is szeretnénk a jövőben, ezért vállaltuk be, hogy összeházasodunk a jövő hónapban. Nem így képzeltük, de csak így jutunk annyi hitelhez, ami a keservesen összekapart önerő mellé elég lesz az építkezésre.

Baromi lehangoló, hogy aki még nem házas és még nincs gyereke vagy nem is akar, azt kb. ellehetetlenítik.

2021. ápr. 7. 11:30
 2/12 anonim ***** válasza:
53%
Ahogy az is, hogy sokan a babaváró miatt házasodnak... Rengeteg ismerősömnök volt csak emiatt esküvője, kész vicc az egész.
2021. ápr. 7. 11:38
 3/12 A kérdező kommentje:
A házasság alapfeltétele valamilyen kedvezményenek, vagy a gyerekvállalás miatt ,,kellett"?
2021. ápr. 7. 11:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A babavárót csak házasok igényelhetik.
2021. ápr. 7. 12:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az a szomorú, hogy még 1 gyerekkel sincs sok esély.

A CSOK-ot tudtam kihasználni, 600.000 ft-ot.

Most még a felújítási támogatást lehetne, csak per pillanat nem kell semmit felújítani.

Mivel nem is szeretnénk több gyereket, kb nekünk ennyi jutott.

Viszont azok, akik nem szeretnének gyereket, na nekik semmi olyan lehetőség nincs amit ki tudnak használni.

Csak a piaci hitel... Köszönjük!

2021. ápr. 7. 12:11
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát ezt nagyon szomorúan hallom :( Reménykedtem, hogy csak én nem tudok valami lehetőségről. Elkeserítő komolyan mondom.... Köszönöm a válaszokat
2021. ápr. 7. 12:34
 7/12 anonim ***** válasza:
Fiataloknak van illetékkedvezmény lakásvásárláskor, de ennyi.
2021. ápr. 7. 12:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen, de ha jól tudom az max. 15 milliós ingatlan estén érvényes.
2021. ápr. 7. 12:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Jah igen, ez már 10 éve sem számított soknak:D de talán egy szuterén garzon kijön belőle Pesterzsébeten.
2021. ápr. 7. 12:48
 10/12 anonim ***** válasza:
53%
#2, #1vagyok, ez most kicsit off, de személyes sértésnek vettem valahol. Lehet, hogy az ismerőseid is azért házasodtak most, mert amúgy is akartak volna hamarosan, de akkor már előrehozzák, mert máshogy nincs lehetőségük otthont teremteni. Mi is előbb költözni akartunk és utána házasodni, de anyagilag kivitelezhetetlen.
2021. ápr. 7. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!