Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Visa vagy Master card bankárty...

Visa vagy Master card bankártya jobb?

Figyelt kérdés
És miért?

2021. márc. 27. 20:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Mastercard elterjedtebb eu-n belül (lehet azon kívül is azt nem tudom pontosan), de kb ugyanaz a kategória és mindenhol elfogadják mind a 2 típust. Ha online vásárlás miatt kérdezed azzal sem lesz gond egyik típusnál sem. Egyébként pár bank úgy vettem észre már csak mastercardot ad ki.
2021. márc. 27. 23:26
 2/6 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..

Nem pont ez volt a kérdés, de a 2. és 3. válasz nagyon hosszan elmagyarázza és nagyon szépen.

1. válaszolónak: van olyan bank is amelyik csak Visat ad, például CIB.

2021. márc. 28. 13:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Manapság már teljesen mindegy, EU-ban valóban elterjedtebb az MC, de világ viszonylatban több a Visa elfogadó hely. Főleg Ázsiában vannak olyan országok ahol csak a Visat fogadják el.

Az pedig már rég nem igaz, hogy nem jó a Visa EU-ban mert dollár alapú és kettős konverzió van, már régesrég a bank és kártyakibocsájtó megegyezésén múlik.

Illetve pont most fordul a trend a cib valóban szinte csak Visat ad, ahogy az OTP is elkezdte a sima elektronikus kártyákat Visara cserélni, a Takarékbank nem is ad MCt.

2021. márc. 28. 22:48
 4/6 anonim ***** válasza:
2 nagyobb bank a k&h és erste ez évtől szüntette meg valamiért a többi típust és már csak mastercardot adnak ki.
2021. márc. 28. 22:58
 5/6 anonim ***** válasza:

4-es

összekeversz valamit.

Az Erste továbbra is forgalmaz visat és mastercardot is.

Sőt electront és classicot is.

2021. márc. 28. 23:13
 6/6 anonim válasza:

Ha nem akarsz külföldön nagyon távolra menni akkor teljesen mindegy...

Én MasterCard-os vagyok, mindenhol elfogadják nincs vele probléma.

A világon több Visa elfogadó hely van regisztrálva, mint MasterCard/Maestro

2021. ápr. 2. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!