Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Honnan szerezzek 10 millió...

Honnan szerezzek 10 millió forintot saját önerőre?

Figyelt kérdés
Saját lakást akarok vásárolni ami 40 millióba kerül. Ehhez nekem 28 milliót tudnék felvenni mint hitel a maradék 10-12 milliót saját zsebből kell fizetnem. Hogyan szerezzek ennyi pénzt hogyha a havi keresetem nettó 220 ezer ft és most vagyok 27 éves és még mindig csak 2 millió ft gyűlt össze. Ha ilyen lassan haladok akkor 40 évesen sem lesz meg az önerőm és jelenleg jobb fizetésű munkákról álmodni sem tudok mivel örülök hogy van munkám és meg nem szűnt meg.
2021. márc. 23. 11:54
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

Szóval nyilván veszteségesebb lenne kifizetni Magyaroszágon, mert rosszabb a "kosárérték", szóval egy árfueltöltő 1 óra alatt kipakol x árut, amiből csak mondjuk 100.000 lesz a bevétel, azonban külföldön 1 óra alatt pedig amit kipakol abból 200.000 lesz a bevétel, ezért többet is kap órabérben. De ha így állnak hozzá, akkor sose lesznek jó bérek. Viszont ha elkezdenének teljesítmény alapon fizetni, egyenlő munkáért egyenlő bér elven, akkor megnőne idővel az átlagkereset, mindenki jobb kosárértéket tudna produkálni. Vagy ha ez nem jó megoldás, akkor mi a jó? Hogy érhetnék el a politikusok, hogy jó bérek legyenek ebben a kapitalizmusban? Adókedvezményekkel? Azok is vannak. Akkor mi lenne pl a jó megoldás? És ezt nem élcelődésből kérdezem, hanem tényleg kíváncsi vagyok.

Ez már persze nagyon off topic lett.

2021. márc. 23. 15:42
 52/54 anonim ***** válasza:

51: megoldás nem az, hogy az árufeltöltőt elkezded túlfizetni, hogy majd ő kihúzza a gazdaságot a kátyúból, mert akkor előbb megy csődbe a bolt (és lesz munkanélküli az árufeltöltő), mint ahogy a költekezéseivel fellendítené a piacot.

Ezzel a gazdasági trükkel/csodával próbálkoztak már sok rezsimben, de sosem az lett a vége a semmire adott magas fizetéseknek, hogy fellendült a gazdaság, hanem az, hogy jött a recesszió, jött az éhezés.

Gondolj bele, ha te bolt tulajdonos lennél, és előírnák neked, hogy adj magasabb fizetést az embereidnek, mert majd egy napon akkor __TALÁN__ többet költenek nálad is (persze lehet, hogy inkább a konkurenciáná), akkor mit tennél? Futtatnád a veszteséges boltot, és várnád a csodát, vagy kirúgnál mindenkit, eladnád az üzlethelységet, és lelépnél oda, ahol tudsz normálisan vállalkozni?

Mi a megoldás? A megoldást sosem alul kell kezdeni. A magasabb hozzáadott értékű munkahelyek a megoldás. Az árufeltöltő sosem fogja fellendíteni az országot. Viszont ha olyan embereket képez egy ország, akiknek a tudását szívesen megfizetik, akik exportálni tudják a tudásukat, akkor azok elkezdenek többet vásárolni, és ezzel az árufeltöltő bére is nőni tud.

A gazdaságilag sikeres országok sosem a minimálbér emelésből lettek sikeresek, hanem abból, hogy a mérnökeik, a közgazdászaik, a vegyészeik, az orvosaik, informatikusaik lettek sikeresek, ők olyasmit termeltek, amit el tudtak külföldön is adni, és persze 1 milliós mérnöki bérből már ki tudod fizetni a svácji vásárlókosarat, el tudsz menni étterembe enni, kávézni, így nőni fog az árufeltöltő, meg a fekete mosogató bére is.

2021. márc. 23. 15:50
 53/54 anonim ***** válasza:
Ráadásul ez még csak nem is egy családi ház. Az első képen látszik, hogy ez ikerház.
2021. márc. 23. 16:15
 54/54 anonim ***** válasza:

52. Hát nem tudom más sikeres gazdaságok milyen mérnöki tehetségekből és hasonlókból lettek gazdagok. Mondjuk tehetségek nálunk is voltak, nagy találmányok is, csak hát gazdaság meg nulla.

Vagy kevesebb adó kellene, stb, és máris több lenne az emberek zsebében, jobb lenne a kosárérték. De mindegy is, itt olyan sosem lesz szerintem...

2021. márc. 23. 17:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!