Honnan szerezzek 10 millió forintot saját önerőre?
Ha 27 éves vagy és nettó 220 ezer Forint a fizetésed, akkor ne akarj azonnal 40 milliós ingatlant! Ha még össze is szednéd a 10-12 milliós önerőt, a 28 milliós hitel törlesztőrészlete agyonnyomna anyagilag.
A helyedben én két lépésben csinálnám: először vennék egy kis lakást 15-20 millióért, kisebb önerővel, kisebb törlesztővel. Ez egy belátható projekt. Ha ezt kifizettem, akkor utána eladnám, és a vételárat önerőként felhasználva vágnák bele a nagyobb ingatlanba. Emellett az is lehet, hogy a következő években találsz magad mellé egy társat, akivel ketten könnyebben haladhattok majd.
A 28 milliót honnan gondolod?
Most nyomtam egy kalkulációt, 28 millió havi 155 ezer ha 20 évre veszed fel, ennyit a JTM miatt tuti nem kapsz. Ha 30 évre, akkor is 130 ezer körül van, még ez is necces (ha a JTM szabályokba be is férsz, egyedül nem fogsz ekkora hitelt kapni).
És ez azt jelenti, hogy a fizetésed felét 20/30 éven át leadod. Ez nem az az időtáv, hogy pár hónapig meghúzod a nadrágszíjat, és féllábon is kibírod, hanem 20 éven át minden hónapban alig marad pénzed megélhetésre.
Nos. Ebben az esetben nagyon nem 40 milliós lakásban kell gondolkozni.
(ps: a babaváró és társai sem jó megoldás, mert a hitelképességedet fogják csökkenteni, szóval egyszerűen ennyit nem fog neked egyetlen bank sem adni adóstárs/pótfedezet nélkül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!