Milyen számla lenne számomra a legmegfelelőbb?
Ausztriában élő nyelvtanár vagyok, akinek vannak más eurót használó tagállamokban (pl. Olaszország), illetve a forintot használó Magyarországon is ügyfelei.
Az eurót használó országok közötti utalás ma már egyáltalán nem probléma, hiszen ezekben az országokban mindenki egyből tudja az IBAN-számát, hiszen az az elsődleges. Ha jól tudom, Magyarországon is van már mindenkinek IBAN-száma, de ott nem az az elsődleges számlaszám, ezért sok magyar sajnos nem is igazán tudja, hogyan működik a nemzetközi utalás (tapasztalat). Emiatt (illetve a rossz váltási árfolyamok miatt) nem szeretnék magyarországi tanulóktól elesni, ezért keresem a lehető legjobb megoldást.
Sajnos nem vagyok egy pénzügyi zseni, de magamtól a TransferWise szolgáltatásait találtam a legmegfelelőbbnek erre a célra. Ti mit gondoltok? Ha ott létrehozok egy magyar számlát, arra minden gond nélkül tudnak utalni a magyarországi ügyfeleim, míg a szintén TransferWise-nál nyitott eurós számlára a többi EU-s tagállamból?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Ez vicces... :D A kérdéseddel egyvonalban megjelenik egy reklám, mely a Paypal-t reklámozza - mondjuk én is pont azt akartam ajánlani :-)
Paypal-en keresztül bárki tud fizetni- csak mondjuk Tőled vonnak, sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!