Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van esély így lakáshitelre?

Van esély így lakáshitelre?

Figyelt kérdés

Egyedülálló vagyok, idén leszek ötven éves. 2008tól, mióta egyedül vagyok, élek albérletben. Kényelmi szempontból szívesen maradnék tovább is albérletben, de a bérleti díjak emelkedése miatt egyszerűen úgy érzem, ez nem maradhat így. Ráadásul nem leszek fiatalabb. Most még jól elvagyok az albérlet-piacon, rendes, csendes, időben fizető vagyok, mindig is könnyen kaptam lakást. Most is a piaci ár alatt fizetek Bp-en. De 60, 70 éves koromban nem gondolom, hogy fognak még kapkodni utánam. Eddig nem akartam hitelbe bonyolódni, de mostanra azt gondolom, oké, hogy a hitelt fizetnem kell, de a bérleti díjat is fizetnem kell majd, ami már most -ha piaci áron számoljuk- több, mint a legtöbb hiteltörlesztés.

Egy vidéki városban, Bp-től kb 100 km-re néztem ki egy szép kis garzont 17.7 millióért. A 20 százalékos önrészem megvan, azaz valamivel több, de be is kellene rendezni a lakást. 15 évre szeretném a hitelt, ami 14 millió 160 ezer lenne. 15 éve dolgozom ugyanazon a munkahelyen, mivel a szociális szférában dolgozom, nem túl nagy pénzért. 310 ezer. Fedezetül más ingatlan nincs. Ha jól számoltam, hitelre a mostani fizum 45-50 százaléka menne el.

Szerintetek lehetséges így hitelt kapni?

ma 00:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem keress meg egy hitelközvetítőt, aki több bank hiteleit közvetíti, és a banktól kap jutalékot.

Én így vettem fel lakáshitelt, nem kellett bankokba mászkálni, hanem átküldte 5-6 bank ajánlatát az adataim alapján.

ma 00:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehetseges. bankmonitor.hu vagy hasonlo osszehasonlito oldalra beirod az adatokat, mutat egy rakas ajanlatot havi 120-130 koruli torlesztessel. Ha regisztralsz valamelyik ilyen oldalra, mar el is kezdenek hivogatni a kozvetitok hogy inteznek neked.
ma 01:21
 3/6 anonim ***** válasza:
29%

Miért nem írod be hitelkalkulátorba. De egyébként a fizudhoz képest rohadt sok az a hiteltörlesztés. Ilyen alacsony fizura nekem mindig azt adta ki a gép hogy hitelképtelen vagyok.

De miért nincs párod akivel közösködtök? Úgy könnyebb.

ma 02:34
 4/6 anonim ***** válasza:
40%
3-as: a miért nincs párod kérdéssel mit akarsz? Nem árulnak a tescóban. Nem azért lesz az embernek párja, hogy könnyebb legyen.
ma 03:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Minnèl előbb intézd mert a korod se kevés már...
ma 06:29
 6/6 anonim ***** válasza:
4# az ember társas lény ha nem tudnád. És de igen könnyebb együtt meg jobb is még ha nem azért is vannak együtt de jó együtt számítani a másikra.
ma 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!