Ha van egy hitel társam és odáig fajul a dolog, hogy letiltás lesz akkor tőle is fogják majd?
Szóval megszívtam…
Anno 18 évesen rám erőltettek a szüleim egy hitelt a Providenttől…
Akkora volt a hitel, hogy kellett hozzá egy társ és ez az apám testvére volt.
Azt mondták neki, hogy nyugodjon meg nem rakják a saját fiukat tartozásba és fizetni fogjak csak vállalja el…
Hat nem fizették…
Nekem meg levelet küldött valami behajtó még nem vettem fel…
Eddig sem szívleltem a szüleimet…
Nekik évek óta fogják a fizetésüket…
Tiltakoztam, hogy nem akarom, de rám erőltettek…
Mire számítsak? :/
Tudom hogy én írtam alá…
De ez a harmadik hitel volt onnan…
Az előző kettőt kifizették… Ezt nem…
A provident is egy köcög cég! Az első hitelnél se munkám sem semmim nem volt mégis adtak…
Bakker....
"Nekem meg levelet küldött valami behajtó még nem vettem fel..."
Ezt írtad a kérdésben.
Most akkor mi a bánat van???? Ha már segítséget vársz akkor legalább rendesen írd le.
Amúgy:
Az első általad linkelt képen szerepel:
"A jogosult megvásárolta a kötelezett TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT.-vel szemben fennálló tartozását."
Vagyis végrehajtás alatt van. Vedd fel a levelet.
Ez a levél volt az!
A jogosult a behajtó cég.
Végrehajtás csak akkor lesz belőle ha 15 napon belül (fmh amit a közjegyző a behajtó kérésére küldött, kézhezkapástól) nem reagálok rá semmit, nem fizetem ki, nem kérek részlet fizetést.
Ha nem reagálok akkor megy a bíróságra az ügy… és ha ott elfogadják a behajtó kérést akkor lesz végrehajtás alatt, nem?
A behajtó és a végrehajtó nem ugyanaz.
Az első egy kis bzi cég a másik meg egy hivatalos személy, szerv akinek minden jogosítványa meg van az intézkedéshez.
"Az, hogy itt ott amott elévül az már nem játszik, mivel végrehajtási eljárás alá került."
Nem került még végrehajtás alá, csak egy behajtó cég vette meg a szolgáltató követelését. Végrehajtás alatt akkor lesz, ha egy önálló bírósági végrehajtó kezdi el behajtani azt (ÖBV).
Az elévülés mindig játszik. Ha a feltételnek megfelel akkor akár el is évülhetett. Viszont nem ismert a "múlt", ezért ebben érdemben nem tudunk semmit mondani. Viszont az tény, hogy elévült követelést ostoba lenne, ha egy behajtó cég megvenne. Minek? Kifizet a szolgáltatónak bizonyos összeges azért, hogy soha ne jusson a pénzéhez, mert elévült követelést vásárolt meg? Szinte biztos, hogy nem évült el. Ha mégis, akkor én kérek elnézést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!