Ha van egy hitel társam és odáig fajul a dolog, hogy letiltás lesz akkor tőle is fogják majd?
Szóval megszívtam…
Anno 18 évesen rám erőltettek a szüleim egy hitelt a Providenttől…
Akkora volt a hitel, hogy kellett hozzá egy társ és ez az apám testvére volt.
Azt mondták neki, hogy nyugodjon meg nem rakják a saját fiukat tartozásba és fizetni fogjak csak vállalja el…
Hat nem fizették…
Nekem meg levelet küldött valami behajtó még nem vettem fel…
Eddig sem szívleltem a szüleimet…
Nekik évek óta fogják a fizetésüket…
Tiltakoztam, hogy nem akarom, de rám erőltettek…
Mire számítsak? :/
Tudom hogy én írtam alá…
De ez a harmadik hitel volt onnan…
Az előző kettőt kifizették… Ezt nem…
A provident is egy köcög cég! Az első hitelnél se munkám sem semmim nem volt mégis adtak…
"Sokat olvastam most ez ügyben. Megveszik az elévült hiteleket és megpróbálják kifizetetni."
Elévült hitelt senki nem vesz meg, és általában a hitel nem tud elévülni (erre nagyon vigyáznak).
"A levelüket sem veszem fel…"
Beáll a kézbesítési vélelem, hiába nem veszed fel. Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor mindenki ezt az egérutat választaná.
"Majd ha a végrehajtó keres neki szólok az évülésről, majd a kis meleg behajtó bizonyítja ha nem így van! AKKOR fizetek."
A végrehajtót végképp nem várnám meg, mert neki fog csak igazán a ceruzája vastagon ha végrehajtási költségekről beszélünk.
A "behajtó" nem fog semmit bizonyítani az elévüléssel kapcsolatban, mert mint mondtam, nem évült el.
"A szüleim meg ennyit érnek…"
Ez így igaz. Sajnálom, hogy Neked ilyen szülők jutottak. :(
Keresd fel a "behajtó" céget, és egyezkedj velük, hátha engedik részletekben kifizetni. Még az is lehet, hogy egy részét elengedik. Egyenlőre még azt sem tudod, hogy mekkora összeg nyomja a vállad. A struccpolitika sehova nem visz, ezt hidd el!
Ha már behajtónál van akkor vedd fel a levelet. Egyezz meg vele. Náluk is lehet részletfizetést kérni. De nem évül mert a hitelintézet eladta a tartozást a behajtónak. A behajtó szépen bevasalja rajtad. Ez ilyenkor már nem évül el, hiszen végrehajtás alá került vagyis ez már új.
És ne feledd. Mindig ők nyernek. Hiába csinálsz bármit mindig megszerzik a pénzt.
Ugy latom mar 18 evesen se voltal a penzugyi felelosseg csucsan, de hat hibazik az ember meg akkor emg buta...
De ugy latom sokat nem tanultal idokozben sem, ami szomoru
Nem tudom!
Nekik a létező összes cégnél tartozásuk van! Külön és együtt is (anya+apa)
Cetelem, OTP, Raifassein, Vodafone, Telekom, Telenor, Digi, UPC, víz es villany es amit ellehet képzelni…
Mindkettőnek fogjak a fizetésük 50%-át es a családi hazát már rég elvették tőlük, tőlünk.
Felvettem a levelet…
Ez már nem behajtó hanem jegyző…
15 napom van még nem kerül végre hajtásra az ügy…
De ez nem is Provident!
Ez a Telenor…
2016 (kb a providenttel egy időben mikor fizették még) kihoztam apámnak egy előfizetést, hogy tudjon telefonálni…
Hát azt sem fizette ezek szerint…
Ugye én vele nem tartom a kapcsolatot mióta kiraktak…
160 ezer forintot kérnek
Ott meg egy év az elévülés hátha megúszom, de én nem értek ehhez megnézitek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!