Eladtuk a házunkat. A számlánkra került egy nagyobb összeg, amiből sajnos mindenképp készpénzben kellene kb 4 millió Ft. Hogyan tudnám kijátszani azt, hogy ne húzzanak le a bankok nagyon, ha ennyi készpénzt vennék le?
Elvileg az OTP Jump csomagban (amiben én is benne vagyok) 28 éves korig összegtől függetlenül vmi 1000 valamennyi ft-ért lehetne levenni pénzt a fiókban... a probléma csak ott van, hogy éppen most töltöttem be a 28-at...
Hallottam olyanról is, hogy diszkont államkincstárjegyet kell venni és azt csak forintra váltani, akkor elvileg nincs ilyen tetemes költség. Erről, vagy más módszerrül tudtok-e valamit?
Ugyan régi a kérdés, de nekem is rendszeres problémám ez.
A megoldásom, hátha valaki idetéved:
Magyarországon jelenleg a Budapest Bank automatái adják ki a legmagasabb összeget, ami 800 ezer forint. Nyilván naponta.
Én CIB-esként 864 forintot fizetek egy készpénzfelvételért (OTP-nél nem tudom mennyi)
4 milliót 5 napba telne felvenni, és 5*864 ft=4320 ft. Nekem ennyit megérne.
Igen. Csak ismételni tudom, én így csinálom már féléve. (ekkor járt le a CIB-es akció, amivel ingyen tudtam 400 ezret felvenni)
Havi legalább 2-szer veszek fel 800-ezret.
Egyébként a pénzcentrum oldalán szoktam tájékozódni, mert sokféle szempontból hasonlítgatják a bankokat.
Az automatákból való pénzfelvételről itt írnak, igaz 1 éves adat:
#25 és #27 voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!