Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Eladtuk a házunkat. A számlánk...

Eladtuk a házunkat. A számlánkra került egy nagyobb összeg, amiből sajnos mindenképp készpénzben kellene kb 4 millió Ft. Hogyan tudnám kijátszani azt, hogy ne húzzanak le a bankok nagyon, ha ennyi készpénzt vennék le?

Figyelt kérdés

Elvileg az OTP Jump csomagban (amiben én is benne vagyok) 28 éves korig összegtől függetlenül vmi 1000 valamennyi ft-ért lehetne levenni pénzt a fiókban... a probléma csak ott van, hogy éppen most töltöttem be a 28-at...

Hallottam olyanról is, hogy diszkont államkincstárjegyet kell venni és azt csak forintra váltani, akkor elvileg nincs ilyen tetemes költség. Erről, vagy más módszerrül tudtok-e valamit?

2021. jan. 13. 22:08
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
38%
Te nem fogod fel, hogy a banki szolgáltatásért fizetni kell? Ki kell fizetned és kész! Mi lesz majd, ha veszel egy házat és kicsengetheted a 4! illetéket + a többit. Azt is kiakarod játszani? Úgy sem tudod. Ki kell fizetni és kész! Baszhatod, nincs kiskapu. ATM-en keresztül veszed ki akkor is közel 20-at kicsengetsz és ráadásul hetekbe telik.
2021. jan. 14. 00:39
 12/29 anonim ***** válasza:
55%

Mi lehet az a dolog, amire 4 milla kp kell?

Ez is tuti valami simliskedés lesz. Amúgy biztos, hogy nem szórakoznék 28000Ft miatt semmivel.

De akkor legyen itt egy tipp, hogy ne legyek off:

Ha OTP-s vagy, vegyél szépen gépkocsinyeremény betétkönyvet a számládról átvezetett pénzből, majd ezt váltsd vissza kp-ra. Ingyen van, nincs semmilyen kezelési költség.

2021. jan. 14. 08:34
 13/29 anonim ***** válasza:
55%

Annyira visít amúgy a gyakorikérdések.hu színvonala. Ide tényleg csak az internet mocska jár döntő többségében.

Feltett a kérdező egy tök normális kérdést. Teljesen igaza van, habár nekem 28 ezer ft megkeresése néhány óra nagyon max, nem néhány nap, én sem adnám oda a bankoknak csak úgy percek alatt. Hülye lennék.

11.-es. Hihetetlen, hogy milyen értetlen és gyerekes vagy. Számtalan módja vannak, hogy hogyan lehet ingyen kp-ra váltani, de te csak hajtod a magad hülyeségét.

12.-es. A gépkocsinyereményes dolog amúgy úgy olvastam nem működik, mert a kiszámolón is írták, hogy csak készpénzt fogadnak el. Ellenben, ha te nemrég így megoldottad, akkor oké. A jelenleg biztosan jól működő módszer, az az államkincstárjegyes kijátszás. Én nem csináltam, de ismerek többet is, aki igen és teljesen bevett dolog... tehát ennyire "nincs kiskapu" ahogy a 11-es erősködik annyira..

Amúgy meg miért kellhetne a kérdezőnek csak "simliskedésre" 4 millió. Rengeteg kőműves van, aki csak kp-t fogad el és amennyi szakmunkás van idehaza, összetehetjük a kezünket azért is, ha egyáltalán találunk olyat, aki elvállalja ésszerű időn belül.. nem hogy még válogassunk is köztük..

2021. jan. 14. 08:53
 14/29 anonim ***** válasza:
56%

@13 Amúgy a lóvé gondolom az új ingatlan sehol szerződésbe nem foglalt árrészére van gondolom.

Én simán kiszedném ATM-ből pár nap alatt, de ahogy érzed.

2021. jan. 14. 09:13
 15/29 A kérdező kommentje:

14-es. Nincs új ingatlan, jelenleg 3 ingatlanom van, amiből az egyiket most adom el, a másik kettőt meg az évben tervezem, de már hirdetem. Egyrészt el is költözöm, továbbá a portfóliómat nem szeretném tovább ingatlanban tartani.

13-as. A gépkocsinyereményes trükk lehet, hogy működik még, mástól is hallottam már, de majd amikor pont megyek be az OTP-be, akkor megkérdezem. Nem sürgős egyébként. Amúgy meg a lejáró államkincstárjegyes lesz, amelyik folyamat könnyebb / gyorsabb. És igen, jól látod, valóban a szakmunkásoknak kell elsősorban a kp. :)

2021. jan. 14. 10:15
 16/29 anonim ***** válasza:
69%
Nálam ez így szarrágásnak minősül. Van 3 ingatlanod és 28 ezer forint miatt bohóckodsz. De, te tudod.
2021. jan. 14. 11:21
 17/29 A kérdező kommentje:
Fordítva kellene gondolkodnod.. Pontosan azért van 3 ingatlanom, mert nem kótyavetyélem el a vagyont.. és nem úgy kell nézni, hogy "ma 28 ezer ft." hanem úgy, hogy az 10 év múlva 95 ezer ft. Nagyon nem mindegy. De neked ezt hiába magyarázom. Szórjad csak a pénzt.
2021. jan. 14. 15:16
 18/29 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, én csak részben osztom a véleményed. Az az idő, amit arra fordítasz, hogy kínlódj 28 ezer forint miatt, fordíthatnád arra is, hogy hosszabb távon többet termelj ki ennél a pénznél (munka, tanulás, kb bármi). A lakasvasarlasnak van egy adminisztrációs költsége, ebbe beletartoznak a banki tranzakciók díjai is.

Én legalábbis biztos nem töltenék ennyi időt utánajárással, azt az időt inkább a munkába fektetem, ha már hatékonyságról meg tudatos pénzügyi gondolkodásról beszélünk.

2021. jan. 14. 15:21
 19/29 anonim ***** válasza:
55%
Az én időm többet ér annál, hogy 28 ezer forint miatt nekiálljak simliskedni. Te az a típus vagy, aki órákat tölt azzal, hogy megtalálja hol olcsóbb 30 forinttal a kenyér.
2021. jan. 14. 15:27
 20/29 A kérdező kommentje:
Ha neked annyit érne az időd, nem a gyakorikérdéseken próbálnád elhitetni, úgyhogy fail.
2021. jan. 14. 15:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!