Eladtuk a házunkat. A számlánkra került egy nagyobb összeg, amiből sajnos mindenképp készpénzben kellene kb 4 millió Ft. Hogyan tudnám kijátszani azt, hogy ne húzzanak le a bankok nagyon, ha ennyi készpénzt vennék le?
Elvileg az OTP Jump csomagban (amiben én is benne vagyok) 28 éves korig összegtől függetlenül vmi 1000 valamennyi ft-ért lehetne levenni pénzt a fiókban... a probléma csak ott van, hogy éppen most töltöttem be a 28-at...
Hallottam olyanról is, hogy diszkont államkincstárjegyet kell venni és azt csak forintra váltani, akkor elvileg nincs ilyen tetemes költség. Erről, vagy más módszerrül tudtok-e valamit?
Mi lehet az a dolog, amire 4 milla kp kell?
Ez is tuti valami simliskedés lesz. Amúgy biztos, hogy nem szórakoznék 28000Ft miatt semmivel.
De akkor legyen itt egy tipp, hogy ne legyek off:
Ha OTP-s vagy, vegyél szépen gépkocsinyeremény betétkönyvet a számládról átvezetett pénzből, majd ezt váltsd vissza kp-ra. Ingyen van, nincs semmilyen kezelési költség.
Annyira visít amúgy a gyakorikérdések.hu színvonala. Ide tényleg csak az internet mocska jár döntő többségében.
Feltett a kérdező egy tök normális kérdést. Teljesen igaza van, habár nekem 28 ezer ft megkeresése néhány óra nagyon max, nem néhány nap, én sem adnám oda a bankoknak csak úgy percek alatt. Hülye lennék.
11.-es. Hihetetlen, hogy milyen értetlen és gyerekes vagy. Számtalan módja vannak, hogy hogyan lehet ingyen kp-ra váltani, de te csak hajtod a magad hülyeségét.
12.-es. A gépkocsinyereményes dolog amúgy úgy olvastam nem működik, mert a kiszámolón is írták, hogy csak készpénzt fogadnak el. Ellenben, ha te nemrég így megoldottad, akkor oké. A jelenleg biztosan jól működő módszer, az az államkincstárjegyes kijátszás. Én nem csináltam, de ismerek többet is, aki igen és teljesen bevett dolog... tehát ennyire "nincs kiskapu" ahogy a 11-es erősködik annyira..
Amúgy meg miért kellhetne a kérdezőnek csak "simliskedésre" 4 millió. Rengeteg kőműves van, aki csak kp-t fogad el és amennyi szakmunkás van idehaza, összetehetjük a kezünket azért is, ha egyáltalán találunk olyat, aki elvállalja ésszerű időn belül.. nem hogy még válogassunk is köztük..
@13 Amúgy a lóvé gondolom az új ingatlan sehol szerződésbe nem foglalt árrészére van gondolom.
Én simán kiszedném ATM-ből pár nap alatt, de ahogy érzed.
14-es. Nincs új ingatlan, jelenleg 3 ingatlanom van, amiből az egyiket most adom el, a másik kettőt meg az évben tervezem, de már hirdetem. Egyrészt el is költözöm, továbbá a portfóliómat nem szeretném tovább ingatlanban tartani.
13-as. A gépkocsinyereményes trükk lehet, hogy működik még, mástól is hallottam már, de majd amikor pont megyek be az OTP-be, akkor megkérdezem. Nem sürgős egyébként. Amúgy meg a lejáró államkincstárjegyes lesz, amelyik folyamat könnyebb / gyorsabb. És igen, jól látod, valóban a szakmunkásoknak kell elsősorban a kp. :)
Kérdező, én csak részben osztom a véleményed. Az az idő, amit arra fordítasz, hogy kínlódj 28 ezer forint miatt, fordíthatnád arra is, hogy hosszabb távon többet termelj ki ennél a pénznél (munka, tanulás, kb bármi). A lakasvasarlasnak van egy adminisztrációs költsége, ebbe beletartoznak a banki tranzakciók díjai is.
Én legalábbis biztos nem töltenék ennyi időt utánajárással, azt az időt inkább a munkába fektetem, ha már hatékonyságról meg tudatos pénzügyi gondolkodásról beszélünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!