Kinek van raiffeisenes hitelkártyája?
Tévesek az értesüléseid.
Van minden hónapban fordulónap. Pl 25-e. Amit két 25-e között vásárolsz az egy elszámolási időszak alatt keletkező tőketartozást jelent. Ez kamatmentesen fizethető vissza 10-éig, ezt követően kamatozik nagyon durván. Ha szeretsz kamatot fizetni, akkor nem kell mindet visszafizetni, de mindenképp van egy minimum visszafizetendő összeg, ami a szerződésedben szerepel. Mert a még vissza nem fizetett tőke innentől úgy viselkedik mint egy havi törlesztéses személyi kölcsön. Ha ezt a minimum törlesztőrészletet nem fizeted meg 10-éig akkor nem csak kamatozik, hanem késedelmi kamatozik is, valamint szerződésszegéssel járó következményekkel számolhatsz. Felmondás, per stb, a szokásos bármilyen nemteljesítő hitelnél.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Ebben a posztban akkor téves információ van? Jol gondolom?
Egy több mint 8 éves információ amúgy sem lehet soha biztos, hogy még helytálló.
Nyilván mindig a szerződés a mérvadó, viszont a bank honlapján tuti, hogy van egy összefoglaló leírás, hogy hogyan működik alapvetően a hitelkártya. Abból azért a lényeg kiderül, én a helyedben azt nézném meg.
Amúgy pedig ha nem akarsz hatalmas kamatot fizetni, minden hónapban határidő előtt (tehát türelmi időn belül) az utolsó forintig fizesd vissza amit költöttél!
A hónap alatt itt természetesen a ciklust értem. Ha pl. a Raiffeisen X típusú hitelkártyánál ez mindig a hónap 25-e, akkor ott zárul a hónap.
De kell kamatot fizetni kőkeményen, ha csak a minimumösszeget törleszted vissza, csak akkor legalább késedelmi díjjat nem vernek rá.
Ez nem is éppen újkeletű infó, 2008-2014 között dolgoztam a Rafi callcenterében, akkor is ugyanúgy működött.
És egy őszinte tanács: ha ilyen minimumösszeg fizetéssel gondolkodsz, akkor nagyon nem való neked hitelkártya, rövid úton adósságcsapdába fogsz kerülni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!