Ezekkel a feltételekkel ennyi hitel?
Üdvözlök mindenkit.
Ingatlan vásárlás előtt állunk. A kinézett ház vételára maximum 40 millió forint lesz.
Van 10 millió forint önerőnk.Az én fizetésem 400.000 Ft nettó 6 éve ugyan attól a cégtől jön a jövedelmem a bankhoz. Első munkahely. A feleségem otthon van a gyerekkel kettőnk bevétele 500.000 ft felett van. Szeretnék második gyereket is de annak a feltétele a saját ingatlan.
Igénybe szeretnénk venni minden támogatási formát. A bavárót már felvettük.
Biztos munkahellyel rendelkezem stabil szülői háttérrel mind az én mind a feleségem szülei felől.
A családon belüli örökség egy része rám esik. Körülbelül 10 év alatt tudnánk ezt az összeget visszafizetni előtörlesztéssel a futamidő alatt.
A kérdésem az, hogy a bank hitelez-e ennyit ha tételezzük fel úgy becsüli fel a házat, hogy kapunk elég hitelt hozzá.
Már egyeztettünk hiteltanácsadóval de a pontos vételárig nem tud pontos számítást adni. Ez csupán kíváncsiság felőlem mert még hónapokkal később tudjuk csak meg az árat hátha valaki mostanában hasonló összeget.
Én azért ezt erősen megfontolnám.
Ha jól értem van 10 millió önerőtök + 10 millió babaváró HITEL + 1,43 millió CSOK a két gyerkőcre és 10 millió CSOK HITEL + 8,57 piaci hitel. Vagyis a nyakatokba vesztek 28,57 millió hitelt két kicsi gyerekkel?
Működhet ugyan, miért is ne működhetne, de meglehetősen bátor döntés kvázi egy bevételre alapozni egy ekkora tartozást...
A kalkulátorokat próbáld meg végignézni.
Orvosi igazolást nem adnak akkor, ha nem sikerül?
A 40 millió a plafon lehet, hogy ennél olcsóbb lesz a legrosszabb verziót vetttem alapul.
28.5 millió a második gyerek után - 2.5 millió így marad 26 millió. Jelzáloghitel esetén további - 1 millió.
Mind a kettőnknek jó végzettsége kialalult egzisztenciája van. A szülés óta a feleségem nyilván itthon van és ez addig így is marad amíg a második gyerkőc nem megy óvodába.
Országos szinten is azonnal találnék munkát szakmánon belül ha bármi közbejön illetve apósom vállalkozó 30 éve ő is tudna foglalkoztatni valamint ausztriai kapcsolat is van ha minden kötél szakad és külföldön kéne munkát vallanom.Illetve a családi háttér.
Fiatalok vagyun 25-26 évesek.Eddig is jól bántunk a pénzzel. Arra jutottunk, hogy inkább most ugrunk bele egy nagyobb hitelbe mint 35-40 évesen Addigra már valószínűleg tehermentes lesz a ház.
Kicsivel több lenne a törlesztő mint a jelenlegi albérleti díj de így is kényelmesen élünk sok megtakarítást felhalmozva havi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!