Érdeklődenék hogy mi szükséges banki hitel igénybevételéhez? Mik a feltételek?
A kérdésedből csak az nem derült ki, hogy hol akarsz hitelt felvenni? Magyarországon vagy Németországban?
Ha Magyarországon, akkor itt szinte tuti, hogy 20 évesen nem fognak 4 és fél millió ft hitelt adni 20 évesen - egyszerűen nincs annyi munkaügyi múltad, hogy megkapd rá.
De mondjuk 4 hónap munka után 4 és fél milliót felvenni egy autóra eleve felér egy öngyilkossággal...
5 évre 10%-os éves kamattal olyan 100.000 a havi törlesztőd. Az okés? Nem tudom mennyit keresel illetve mennyire stabil a munkahelyed. Megtakarításod gondolom nem nagyon van.
Kocsi átírás? Kocsi első szervíz? Esetleg ha cserélni kell benne valamit?
Ha minden okés akkor irány a bank, de látatlanban eléggé hülyeségnek hangzik.
Van egy olyan érzésem, hogy "kissé" fejedbe szállt a németországi munka...
1.- teljesen felesleges 4 és fél millióért autót venni, ami csak viszi pénzt: biztosítás, súlyadó, stb. - lehet sokkal olcsóbban is.
Azt az egyet áruld el nekem, ha valami miatt mondjuk 1 év múlva - bármi miatt - megszűnik a németországi munkád, akkor miből fogod kifizetni a havi kb. 150 ezer ft-ot, amit az autóra kellene költened?
Mennyi pénzt tudtál félretenni 4 hónap alatt?
Oszt lakásod van-e már, kérdező? Nemhogy inkább arra gyűjtenél... :-)
Bocs, de nem tudom megállni szó nélkül: nem okos dolog 20 évesen egy 4 és fél milliós autót venni - MÉG KÉSZPÉNZBŐL SEM!! - ami csak viszi a pénzt, és másra nem jó, mint "villogni vele"
Ráadásul, ha hitelt veszel fel - már ha adnak - akkor MINDIG TÖBBET FIZETSZ VISSZA, mint amennyit felveszel.
A 4,5 millióra kb 5,7 milliót kellene visszafizetned.
Erre szoktam én azt mondani, hogy nem vagyok én olyan gazdag, hogy a banknak adjak 1,2 milliót :-)
Ezzel szemben - ha belegondolsz - okosabb lenne - ha már mindenképpen autót akarsz lakás helyett, ha szépen eltennéd azt a havi 400 ezret és 10-11 hónap múlva már KP-ban le is cserélheted, önerőből a kocsidat és nem kell 1 milliót a banknak adnod.
Arról már nem is beszélek, hogy ha az 5 év alatt BÁRMI történik - pl nem tudsz Németo-ban dolgozni, itthon ugyan nem nagyon fogod tudni kifizetni azt a havi 100 ezres törlesztőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!