Van-e Magyarországon olyan bank, akinél van ingyenes számlavezetés és ingyenes belföldi utalás?! OTP-ből teljesen elegem van, az eseti megbízási költségekből, havi zárlati díjakból, ügyeleti kamatokból, díjkorrekciókból, stb. Kiábrándítóak..
10# Teljesen mindegy mi volt 10-20 évvel ezelőtt, ma már nem ez van. A 6-osnak igaza van, még ha szomorú is a tény.
Érdemes körbenézni a piacon és az igényeidnek megfelelően választani. Nekem pl. olyan van, hogy x ezer forint jövedelem utalás fölött csak a számlavezetési díj felét kell kifizetni + 5 utalás és 5 csoportos besz. megbízás díjmentes havonta.
Mivel így sem fizetek kevés havidíjat, lassan én is gondolkozom a váltásban, de akkor is biztos megnézem milyen kedvezményeket adnak esetleg. Az 5-5 ingyenes utalás és csoportos beszedés nekem kedvező.
Az OTP valóban egy elég drága bank, az egyetlen jó számlacsomagja a Smart. Ennek a csomagnak nincs havidíja, ha legalább minimálbér érkezik a számládra. Ez a csomag nagyon kedvező, mert utalásoknál nincs minimum díj, 0.2% a díj. A kártya ingyenes.
Amennyiben nincs legalább minimálbér a számládon, akkor a Gránit Bank sztár csomagját tudom ajánlani. Nincs számlavezetési díj, az utalások díja 0.3% (min. 75 Ft), a kártyadíj évente 3.000 Ft körül mozog.
10, igen, felnőtt voltam. Pontosan tudom, hogy voltak ingyenes számlacsomagok, de megszüntették azokat, illetve azt hiszem, most is van annak, aki baromi jól keres.
És azt is tudom, hogy nyugaton is tök normális, de a mai magyar társadalom nem arról szól, hogy "jól érezd magad", hanem arról, hogy hogy lehet a kisemberről 100 bőrt lehúzni.
Megkapja az ember a LEADÓZOTT fizetését (adó 1.), amiből vesz egy valamit 27 % ÁFÁ-val (adó 2.), (mondjuk egy lakást), amire fizetheti a vagyonszerzési illetéket (adó 3.), majd ha 5 éven belül el akarja adni, akkor ismét adóznia kell belőle (adó 4.).
De ugyanezt elmondhatom egy mosógépre is adózott fizetésből áfával megveszed, majd ha el akarod adni és évi 600 ezernél több holmid gyűlt össze eladni, akkor az is adóköteles. ( "a hócipőm tele van" smiley)
16-os, azt néztem én is, de az a bankmonitor CIB ECO csomagja, s ott úgy hiszem - nem biztos - hogy egyáltalán nincs is lehetőség bankfióki pénzfelvétre, befizetésre, stb.
Meg netes (videós) azonosítás van hozzá, amihez nem biztos, hogy mindenkinek megvan a technikai feltétele hozzá.
És igen, a kérdező "eltűnt": még mindig nem tudjuk, hogy vállalkozós vagy lakossági csomagról beszélünk?
A Raiffeisen Premium Goldnál például teljesen ingyen van minden, az utalás is összeghatártól és banktól függetlenül.
Ja, csak azt nem írod, hogy mik a feltételei a Prémium Goldnak:
"Ügyfél bankszámlájára ... egyösszegben összesen minimum
280 ezer Ft vagy annak megfelelő összegű deviza átutalás érkezik a...
• Ügyfél Raiffeisen Banknál meglévő megtakarításainak összesített egyenlege minimum 8 millió Ft.
• Ügyfél Raiffeisen Banknál felvett lakáshitelének és/vagy szabadfelhasználású jelzáloghitelének és/vagy személyi
kölcsönének összege, illetve azok összértéke minimum 18 millió Ft a Premium Kiegészítő Szerződés által
meghatározott türelmi időszak letelte utáni Premium megfelelőségi vizsgálatkor – deviza vagy deviza alapú hitel
esetén a megfelelőségi vizsgálat napján magánszemélyekre érvényes Raiffeisen Banki deviza középárfolyamon
számolva. Továbbá a havi megfelelőségi vizsgálatkor aktuálisan fennálló nem esedékes tartozásának forint összege
- a fenti árfolyam figyelembevételével - összesen minimum 5 millió forint, és egyik hitelével sem volt 30 napnál
hosszabb ideig fennálló lejárt tartozása a megfelelőségi vizsgálatot megelőző 12 hónapon belül."
17-es!
Van lehetőség bankfiókból pénzt felvenni, plusz díjért.
De én mindig automatát használok, a havi két ingyenest ki szoktam használni, amivel 800 ezer forintig ingyenes.
Készpénzt is az automatában szoktam "befizetni".
Ami feltétel talán, már nem emlékszem pontosan, hogy minimum minimálbér érkezzen rá havi rendszerességgel. És talán még él az az akció, ha beajánlod egy barátodat/ismerősödet, és CIB-nél nyit számlát, akkor te is és a barátod is kap 5000 ft körüli egyszeri jóváírást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!