Banki ügyintéző hogyan adhatja ki valakinek az adatokat?
Egy illető vett a jófogáson tőlem egy dolgot, megadtam egy barátnőm számlaszámát, hogy utal, név meg a sajátom (nem számít utalásnál) Erre az ember nem utalt, hanem bebattyogott a kézpénzével egy Erste Bankba, hogy BEFIZET a számlámra. Ott meg simán megmondták neki, hogy hogyan hívják a számla tulajdonost, meg hol lakik... Remélem azt is, mennyi pénz van rajta....
Szerintem ez nagyon durva, ennyi erővel bárkiről kideríthető bármi!
Azért azzal legyél tisztában, hogyha neked apuka, anyuka, párod, barátnőd bármilyen jelszót megad, főleg pénzügyekhez jogszabályilag bünthethető vagy+ bármi történik mivel ha elmondja, hogy " igen az onokám szokja fizetni a számlámat, mert én mán beteg vagyok, fáj a térgyem nem tudom ám mennyi" akkor az a tipikus így jártál kategória.
Az tök mindegy, hogy utal vagy befizet, ott a pénz nálatok? Barátnőd nevén van a számla?
Azért ennyira nem érteni alapvető pénzügyekhez már ne is haragudj meg... Össze vissza beszélsz te is.
Számlaszám+ név ami kell, ha meg nem jó a valami és nem élő akkor " lepattan az összeg" ha meg másé akkor befizettetek valakinek, polgàri peres ügy legrosszabb esetben.
Számlaszám ha jó akkor nyugodjál le a p..csába.
Mellesleg banknál lehet panaszkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!