Banki ügyintéző hogyan adhatja ki valakinek az adatokat?
Egy illető vett a jófogáson tőlem egy dolgot, megadtam egy barátnőm számlaszámát, hogy utal, név meg a sajátom (nem számít utalásnál) Erre az ember nem utalt, hanem bebattyogott a kézpénzével egy Erste Bankba, hogy BEFIZET a számlámra. Ott meg simán megmondták neki, hogy hogyan hívják a számla tulajdonost, meg hol lakik... Remélem azt is, mennyi pénz van rajta....
Szerintem ez nagyon durva, ennyi erővel bárkiről kideríthető bármi!
Nem érted amit írok ? Akkor menj a bankba panaszkodni minek ide írsz őket kérdezd meg .
Meg is érdemled hogy így járj .
Azt sem tudom, hol laki, melyik fiókba ment be. Még csak a nevét sem tudom.
Annyi jött a számlámra, hogy készpénzbefizetés! Egy belépőjegyet adtam el online!
Már bocsáss meg kérdező, de ha egy bankszámlára az adott banknál bárki készpénzzel befizet, akkor arról kap egy igazolást. Azon rajta van, hogy kinek a bankszámlájára, melyik bankszámlára, mikor és mennyi összeget fizetett be, ráadásul a befizető nevét és címét is rögzítik rajta. Közleményt is megadhatsz hozzá.
Nem értem a felháborodásodat, kivéve a bankszámla tulajdonosának lakcímét illetően.
Az ellenoldali számlatulajdonos nevét akkor is visszaadja a rendszer, ha simán utalsz. És akkor is a valódi számlatulajdonos nevét, ha másét adod meg. A lakcímét nem, de a számlaszámból a számlavezető bank címét meg lehet tudni.
A számlatulajdonos címét nem adhatja ki a bank, ha tényleg így történt, akkor panaszt kell tenni a banknál. Kaptál a befizetésről értesítőt, ha más nem, akkor rajta van a havi számlakivonaton az azonosító, az alapján a bank vissza tudja keresni, hogy melyik fiókban történt. Már ha történt. Hogyan derült ki, hogy kiadták a lakcímet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!