Mi van ha ebben a helyzetben nem tudom fizetni a hitelt?
Van egy tehermentes lakásom amiben élek. Legmagasabb ár amire fel lehetne becsülni úgy 15 milló ft.
Hitelre vennék 16 millió forintért egy lakást, amiből 13 millió lenne a hitel kb.
Az egyik lakást kiadnám, de ha esetleg valami történne, akkor mi lenne, ha nem tudnám fizetni tovább?
Csak az egyik lakást vinné a bank, vagy mind a kettőt is akár?

Értem, köszi.
És abban az esetben mi van, ha az árverésen senki nem veszi meg?

"Legmagasabb ár amire fel lehetne becsülni úgy 15 milló ft."
Nem fogják a legmagasabb árra becsülni - ezt kb. Te gondolod, hogy most annyit ér. Vagy ingatlanbecslővel is felméretted?
Azt írod, 16 millió lenne a megvásárolni kívánt ingatlan, s ebből 13 millió hitelt vennél fel - ezek szerint van min. 3,5 millió ft önerőd?
Vagy a másik ingatlant terheltetnéd be vele?
Van rendszeres, bejelentett munkád? mert jelzáloghitelt is csak úgy adnak.
És igen, ha megkapnád a hitelt, és nem tudnád fizetni a törlesztőt, akkor akár mindkét lakás is rámehet.
Most valóban túl nagy lenne a kockázat.
Van 4 millió megtakarításom, és van rendszeres havi jövedelmem. A meglevő lakást nem szeretném bevonni.
A 15 milliót, úgy értettem, hogy hasonló lakások ennyiért mennek most, tehát ezért ez a maximum, tudom, hogy pl egy bank jóval alacsonyabbra becsülné, de, hogy legyen támpont, hogy kb milyen a lakás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!