Mennyire gyakori, hogy 20% önerő elegendő, ha a jövedelem bőven rendben van, és a lakás is városban van?
2-es, 9-es vagyok. Ez a kérdés gondolom nem nekem szólt. :)
Jól teszed, így a tuti. Mi anno a K&H-nál hiteleztünk, ők ilyen szempontból korrektek voltak nagyon. Elindult az előzetes hitelbírálat és a kinézett lakás értékbecslése, közben készült az ügyvédnél az adás-vételi. Előbb kaptuk meg az előzetes bírálatokat, minthogy aláírtuk volna a szerződést, nagyon gyorsan ment illetve súgtak előre. Elmondták, hogyha csak pár hét különbség van az előzetes és a tényleges eljárások között, akkor sosem bírálják felül az előzetes döntést. Mi így nyugodt szívvel tudtunk belemenni.
Én a BB-s vagyok. Én úgy néztem a banknál, hogy 16M 20 évre. Na most közben kiderült mégis mennyi pénzzel gazdálkodhatok, ami összességében annyit takar, hogy amit fel fogok venni MAXIMUM az 12M 12 évre és 15M-s lakásra amihez 3M önerő kell. Sajnos feljebb nem mehetek.
Ja igen, BB-nek még egy plusz pont, hogy visszafizetik az értékbecslés meg hasonló díjakat ha sikeres az adás-vétel. :) Legalább is a minősített fogyasztóbarát hitelnél.
A K&H-t jónak mondják még igen, de nekem a BB a legjobb minden esetben. :)
Köszönöm a felvilágosítást, sokaknak nagyon hasznos lenne. Azt hiszem megfontolt vagyok. Jelenleg ha elveszítem a munkám, állásom, akkor a hiteltörlesztőnél 2x drágább albérletet sem tudom fizetni, és megyek az utcára.
10 éve élek albérletben, már 140+rezsi körül fizetek. Emellett tettem félre 5M forint önerőt, így nem gondolom, hogy havi 60 körüli törlesztővel bármikor gondom lenne. Valahogy kénytelen az ember lakáshoz jutni. Örökségem nincs és nem is volt.
9/18 és mások..
A bank (becsűse)azt nézi hogy az ODA ADANDÓ pénz összegét fedezi-e az ingatlan értéke, az "önerő" is azért van hogy a nem fizetés esetén a bank biztossan visszakapja az odaadott összeget.
Ami az adandó (hitelezett)összeg 40-50%át illeti azt NETTÓBAN KELL ÉRTENI,ami készpénz, ugye? Mert ha a BRUTTÓ-t keresetet nézzűk az az adólevonás/kifizetése után.... a NETTÓ már csak ZY%.
A bank azt is nézi meddig tart a HAVI-ÉVI kényszerűen fizetendő összeg, mondjuk gyerektartás, vagy valami féle biróság által odaitélt fizetési kötelezettség amit általában tovább KELL fizetni mint ÖT ÉV.
Természetes hogy bekakulálják az ÖSSZES tulajdonjoggal való költség fedezésére forditandó összeg meglétét is!
A bankok azért vizsgálják meg szigoruan a hitelképességet mert egyik bank sem szereti ha az odaadott összeget nem képes valaki fizetni és kénytelen a pénzét birósági uton behajtania.
..és hasonló dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!