Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Harmadik gyerek esetén tényleg...

Harmadik gyerek esetén tényleg elengedik a diákhitel tartozást?

Figyelt kérdés

Milyen feltételeknek kell ehhez megfelelni?

Hogyan kell csinálni?

#gyerek #gyerekvállalás #diákhitel #hiteltartozás elengedése
2020. júl. 12. 13:26
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%
20. miért kell hőbörögni, hogy más a valóság? miért kell egyáltalán számítani arra, hogy majd az állam segít? persze, örvendetes, ha besegítenek (de gondolj bele, hogy a többség nem tervezett volna 3 gyereket, tehát rosszfelé motivál ez az "osztogatás", ahogy hívod), de mindenféle segítség nélkül bőven meg kellene lennie az anyagi lehetőségednek, hogy ennyi gyereket vállalj, különben felelőtlenség. ok, sehol nem írod, hogy ne lenne rá lehetőséged, szóval remélem van, de gondold át, hogy a többség nem a te helyzetedben van, és az állami támogatás csak súlyosbítja és állandósítja ezt a helyzetet.
2020. júl. 15. 15:20
 22/33 anonim ***** válasza:
78%

"de gondolj bele, hogy a többség nem tervezett volna 3 gyereket"

Te most miről beszélsz? Nem a támogatás miatt vállal valaki gyereket. (Mindenképp szerettünk volna, bocs hogy örülök amiért ebben az állam is támogat kicsit.)

Régen volt jellemző amire gondolsz, mikor még relative jó pénznek számított a csp.

Manapság szinte minden támogatás munkához van kötve. Nem véletlen!

2020. júl. 15. 16:37
 23/33 anonim ***** válasza:
0%

"(Mindenképp szerettünk volna, bocs hogy örülök amiért ebben az állam is támogat kicsit.)"

tudtam, hogy ezt kifogásolni fogod, pedig leírtam, hogy nem rólad van szó. de te egy kivétel vagy. azt is leírtam, hogy örvendetes, hogy segítenek. na mindegy, a 3 gyereked remélem majd értőbb olvasó lesz, és a másikra is figyel egy beszélgetés során, nem csak a magáét mondja.

"Nem a támogatás miatt vállal valaki gyereket."

de elég sokan sajnos, nekem meg ez a tapasztalatom. és lehet, hogy nem jó pénz, de sokan úgy gondolják, úgyhogy duplán rossz.

2020. júl. 15. 23:14
 24/33 anonim ***** válasza:
74%

Ne nézz hülyének, kérlek. Bár különösebben nem izgat mit gondolsz rólam.

Szerintem a többség nem a pénz miatt vállal. De ha így lenne az se gond, hiszen pont ez lenne az állam célja.

2020. júl. 16. 17:15
 25/33 anonim ***** válasza:
57%
nem nézlek hülyének. csak nem olvastad el, amit írtam, akkor meg minek beszélgetni. ezt is lepontozhatod nyugodtan.
2020. júl. 16. 17:42
 26/33 anonim ***** válasza:

De, elolvastam a rosszindulatú feltételezésed.

Nem szoktam pontozni, szerintem semmi értelme.

2020. júl. 16. 17:46
 27/33 anonim ***** válasza:
0%

he? ok, tényleg semmi értelme úgy látom. mindegy, hagyjuk, a kérdezőt úgyse érdekli.

(szerintem sincs értelme a pontozásnak)

2020. júl. 16. 17:58
 28/33 anonim ***** válasza:
69%

Nekünk is 3 gyermekünk van, az első a "Bokros csomag"idejében született. A családi adókedvezményt nem igazán tudtuk kihasználni az alacsony keresetünk miatt, mire kiteljesedett, addigra már nem voltunk nagycsaládosak. Ha most születnének, teljesen adómentesek lehetnénk! Mekkora segítség lett volna akkor istenem! CSOK, jelzálog-hitel elengedés, diákhitel elengedés, babaváró hitel, egy csomó kutyafüle van már, amiből kimaradtunk, de még ennek ellenére is voltak olyan kedvezmények, amikkel sokkal jobban jártunk, mintha 3 helyett csak 2 gyerekünk lett volna.

Most pedig óriási a szakadék a kettő között, pláne a gyermeket nem vállalók és a nagycsaládosok között. Szerintem is igazságtalan, mondom ezt annak ellenére, hogy a lányom épp benne van és valószínűleg ők ki tudják majd mindezt használni, pedig messze nem olyan kiskeresetűek, mint mi voltunk anno.

Aki egyébként is 3 gyereket szeretett volna, az persze, használja ki a lehetőségeket, amik adódnak, de legyen eszébe, hogy pont akkor fognak ezek a gyerekek a legtöbbe kerülni, mikor már semmi nem jár utánuk. Kemények voltak az egyetemi évek sorba a gyerekeknél (még 1 hátra van), de azért most sem csinálnám másképp. Na jó, lehet pár évet várnék a gyerekvállalással, hogy nekünk is legyen néhány gazdaságosabb évünk. :D

2020. aug. 24. 11:05
 29/33 anonim ***** válasza:
0%

"Ha most születnének, teljesen adómentesek lehetnénk!"

3 gyerekkel hogyan? Irtó keveset kell ahhoz keresni. 2 minimálbéres szülő már (minimálisan ugyan) többet keres mint ami a max 3 gyerekes adókedvezmény.

3 gyereket meg azért nem vállalnék két minimalberre.

A rengeteg kedvezmény jól hangzik, de nagyon szerencsés együttállás kell, hogy mindent maximálisan ki tudj használni.

Nekünk most jön a harmadik és az adókedvezményen kívül talán csak a jelzálog kedvezményt fogjuk kapni. Talán, ha legalább az sikerül.

Diakhitelunk nem volt, pedig mennyire jó lett volna ha nem kell nyári munkában megszakadni. CSOKra nem volt lehetőségünk, babavaro meg csak most jött, ott nem számít, hogy már van 2 pici gyerekunk.

2020. aug. 25. 11:04
 30/33 anonim ***** válasza:
41%
Havi 99.000 Ft havi adókedvezmény van 3 gyerekre! Hát tudod itt Borsodban igen kevesen tudják ezt teljes mértékben kihasználni! Amúgy meg k..va sokan keresnek minimálbért, vagy épp munkanélkülin vannak, vagy GYES-en és mégis van 3 gyerekük. Ébredj királylány!
2020. aug. 25. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!