Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Harmadik gyerek esetén tényleg...

Harmadik gyerek esetén tényleg elengedik a diákhitel tartozást?

Figyelt kérdés

Milyen feltételeknek kell ehhez megfelelni?

Hogyan kell csinálni?

#gyerek #gyerekvállalás #diákhitel #hiteltartozás elengedése
2020. júl. 12. 13:26
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
26%

#5: amit ki tud használni az ember azt miért ne? Én bánom, hogy nincs diákhitelunk.

Nekünk hamarosan születik a harmadik. Ha lenne mondjuk 2 millió dh tartozás akkor ugye most jól járnánk.

Lakás jelzálog hitelunk szerencsére van, úgyhogy mi most a 4 milliós jelzálog elengedésre pályázunk majd. Reméljük legalább azt sikerül megkapni.

Ha van ilyen állami lehetőség akkor miért ítélik el egyesek azt aki él a lehetőséggel?

2020. júl. 12. 15:00
 12/33 anonim ***** válasza:
53%

Utolsó, undorító, élősködő a stílusod. Nagyon szép dolog azért megszülji egy embert mert eltöröltek utána miatta pár millió hitelt.

Utána meg csodalkozol, ha a gyerek érzi, hogy a hitel miatt született.

2020. júl. 12. 15:27
 13/33 anonim ***** válasza:
44%

13as undorító stílusod neked van. Fordítva ülsz a lovon.

A gyerek úgyis megszuletik, de ha adnak ilyen kedvezményt akkor miért ne venném igénybe?

Terveztünk 3 gyereket, ezért lakás vásárláskor is úgy vettünk fel hitelt, hogy biztosan legyen 4 millió tartozás mire születik a harmadik.

Te gondolom a családi pótlékot is lemondod, nehogy már támogasson az állam?

2020. júl. 12. 15:41
 14/33 anonim ***** válasza:
69%
Családi pótlék nem ugyan az, mint a dh és a csok. Ezt azért ne etessed meg senkivel, hogy ezzel próbálsz érvelni.
2020. júl. 12. 16:07
 15/33 anonim ***** válasza:
41%

De, ugyanaz! Állami juttatás amit igénybe vehetsz. Vagy akár el is utasithatod. Nem kötelező.

Miért van lenézve, aki csok, dh elengedés, jelzálog elengedes, babavarot vesz igénybe? Ha megfelel valaki a feltételeknek miért ne venné igénybe?

2020. júl. 12. 19:41
 16/33 anonim ***** válasza:
78%

Magyar állam csak a nagycsaládosokat látja szívesen. A többi mehet a híd alá. Ez az üzenete a csoknak és a dh-nak.

A másik üzenete, hogy nem számít, ha keményen dolgozol és leteszel valamit az asztalra. Sokat többet ér 3 gyerek, mint 2 olimpiai medál, vagy egy áttörő fejlesztés, vagy az, hogy több ezer életét mentettél meg orvosként. Az nem ér semmit. Csak a gyerek számít.

Míg a csp egy olyan dolog, nem csak egy évet kell munkában lenni érte.

Én már fel is adtam. Nincs is értelem többet úgy dolgozni, hogy a haza fejlődhessen.

Ha ennyire nincs értéke a kutatásnak, hogy tőlünk vesznek el 70 ezer havit, hogy 25 ezer plusz dh értetékben a 3 gyerekes, aki soha nem akar dolgozni élhessen de én cserébe 2 x akkora árat fizessek a lakatásért... Ez nem egy egyéni probléma. Ez nem arról szól, hogy irigy vagyok. Ez arról szól, hogy semmi értelme keményen dolgozni. Szó szerint baszni kell az egészre. 3 gyerek aztán ennyi. Több pénzt lehet összerakni, mint munkával.

Ez az üzenet egyáltalán nem gazdaságot épít, ez forint gyengülést hoz. Ez színvonal csökkenést hoz. Ez nem hoz több gyereket. Ez több 3 gyerekest hoz és kevesebb gyereket végeredményben. Teljes generációs szakadékot hoz létre és a mostani 25-45 közöttiek, akik mamahoteleznek, olyan depresszióba süllyednek az elvett jövőjük miatt, hogy ennek még lesz böjtje keményen!

Véletlenül olyan helyen dolgozom, ahol látom, hogy fiatalok ezreit érint ez a lehetetlen helyzet és sokkal többnek okoz kárt, mint amennyi hasznot jelent neked és a 3 gyerekeseknek.

Irigység? Dehogy irigység! Jó nektek. Csak egy hatalmas fájdalom, hogy rossz sokkal több mindenkinek. Generációkat keseríti el ez az intézkedés tömeg. Hatalmas jövőkép romboló és kiszámíthatatlan.

Ha most lennék 20-30 között. Eszembe nem lenne mást csinálni, mint dugni mint a nyulak!

Befektetés a gyerek. Ezt hiába cáfolnád, az állam hirdeti ezt.

A csp arányaiban és időbeni eloszlásábam sem. Ugyan az, mint a csok és a bv. Ehhez nem kell sem egyetem, sem középsulis matek, hogy le lehessen vezetni.

Hiába hiszed azt, hogy ellened vagyok. Nem ellened vagyok. De ez nem épít. Ez rombol. Rég óta tudja az állam is, hogy nincs arányosság a 2 és 3 gyerek közti ugrásban. Erre mit csinál? Rak mögé egy nullát, hogy még nagyobb legyen a szakadék a társadalmi rétegek között.

Először azok kapták meg ezt a hatalmas összeget, akik elég tehetősek voltak a 3 gyerekhez. Aztán azok kapják meg, akik elég fiatalok a 3 gyerekez.

Közte van 2 generáció. Ők a járulékos veszteség, akiket lehet szidni, hogy irigyek, miközben az élet kedvüket rombolják.

Fizuból bizonyos % VS 25 Misi.

Nem ugyan az.

Főleg úgy nem ugyan az, hogy emiatt lett a LTP és a a kafi elvéve azoktól, akik évekig ezzel terveztek. Azoktól, akik csak 1-2 gyereket szerettek volna. Most ezeknek a 10-20 milliót ki kell gazdálkodniuk.

Szóval ők ezért irigyek.

2020. júl. 12. 22:32
 17/33 anonim ***** válasza:
71%
az a helyzet, hogy a 17-esnek, aki gyanítom azonos az 5-össel, teljes mértékben igaza van, a legnagyobb sajnálatomra - és gyanítom az övére is. aki ezt nem látja be, az olvassa el újra, amit írt.
2020. júl. 12. 23:11
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

#17 javítás :

... vesznek el 70 ezer havit, hogy 25 MILLIÓ plusz dh értetékben...

25 millió és nem ezer

2020. júl. 13. 07:40
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Jön a 3. babánk, hol kapom a 25 milliót?! Jaaa, sehol, csak jó volt hülyeségeket írni?
2020. júl. 15. 14:47
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

#16 jó sok marhaságot összehordtál.

Nem azért van neked kevesebb mert más 3 gyerekre kap támogatást. Az egy másik történet.

De ha annyira megeri szerinted akkor hajrá!

Anyagilag gyerek nélkül jársz a legjobban ezt azért megsugom.

Mi mindig 3at terveztünk, így is lesz. Én csak örülök, hogy ebben az állam is támogat, jól teszik.

Az persze már kevésbé tetszik, hogy csak kb 3 évvel kellett volna eltolni a projektet és kb 15 millióval lennénk előrébb a több új kedvezmény miatt amit csak új gyerekre kapsz. (csokot se kaptunk, szóval nekünk eddig csak a 0,5%-os babavaro jutott eddig a nagy osztogatasbol 3 gyerek mellett - miközben egyesek azt hiszik 3 gyerek miatt hú de sok támogatás jár... Jah, jó a reklám, a valóság azért más.)

2020. júl. 15. 15:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!