Milyen kamatokat számol fel az OTP? Jogos ez? Mit képzlenek?
Junior kártyám volt eddig, de betöltöttem a 24. életévemet és küldtek egy új kártyát. Tudom, ez már nem a kedvezményes junior kategória ...
de ez vicc...
Megszűnt a munkahelyem pár hónapja (diákmunka...egyetem mellett) és nulla forint van a számlámon. Erre kiszámláztak kb 2000 Ft-ot az új kártyára.
Így a számlámon -2000 Ft volt. (kicsit fura mert nekem be van állítva hogy mínuszba nem mehet le)
Ebbe még beletörődtem, bár fura hogy semmi tájékoztatást nem adtak erről és a szerződésemben sincs erről semmit, illetve amikor aktiváltam semmit nem mondtak róla...
De most a hónap első napján, kiszámláztak több mint 4000 Ft késedelmi díjat. Gondolom mert nem fizettem be, még nem érkezett pénz, fizetés stb a számlámra? Jelzem a régi kártyám még érvényes volt júniusban de én hü*e aktiváltam az újat június közepén. szóval 2 hete él ez a kártya. És most jul. 1-én triplázódik az összeg, mert én paraszt nem fizettem még be? Még ha lenne is munkám a hónap közepén szokott érkezni a fizetés.
Tudom nem nagy összeg, de így munkanélküliként eléggé földhöz vág még ez a 6-7 ezer forint is...ez valami "büntetés"?
Holnap bemegyek egy OTP-ba azért...Megérdeklődni...
Mással is volt már ilyen?
Most már ha lesz rendszeres pénzmozgás a számlámon, ha végre lesz állandó munkám, akkor is számíthatok havonta több ezer Ft levonásra?
Havi zárlati díj, időszakos, költségek, bankkártyával kapcsolatos díj.
"kicsit fura mert nekem be van állítva hogy mínuszba nem mehet le"
Attól hogy nincs folyószámla hitelkeret beállítva, ha nem fizeted a bankszámla költségeit, ugyan úgy rányomják a számládra mínuszba.
Ezek közül egy sem kamat.
Nem ártana utánaolvasni, mielőtt butaságokat kérdezel. 😂
A bank az nem egy ingyenes pénzügyi szolgáltatás. Én is jártam már így, mégsem vergődtem, mert tudatában voltam annak, hogyha nem kapom össze magam gyorsan, akkor tartozni fogok a banknak és akár meg is szüntethetem a számlám mielőtt ez bekövetkezik.
Na de várj. Mi lesz még, ha megtudod, hogy van az év végén éves számlavezetési díj is (kb 5000 Ft)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!