Hosszú távú megtakarítás?
Ha érdekel a téma, még ezt az oldalt is ajánlom: [link]
A magam részéről inkább az ingatlan és a saját vállalkozás híve vagyok, de hogy a kérdésedre is válaszoljak: ha nagyon hosszútávon (5+ év) gondolkodsz, akkor érdemes TBSZ számlát nyitnod, mivel ezzel legálisan megspórolhatod a kamatadót. Az állampapír jó választás lehet az átlag emberek számára, de arra figyelj oda, hogy inkább változó kamatozású papírt válassz, olyat, ami garantáltan az infláció felett hoz!
Akár állampapírt, akár részvényeket vásárolsz, ne befektetési alapon és végképp ne közvetítőn keresztül vásárold! Ez rengeteg felesleges előre nem látott díjtól és jutaléktól szabadít meg. (A számlanyitásról, egyéb technikai jellegű kérdésekről azon a honlapon informálódhatsz, amit belinkeltem.)
Egyébként ha tőzsdei számlát nyitsz és tudsz angolul, érdemes lehet külföldi szolgáltatót választanod. Ne feledjük el, mi történt 10 éve a magyar magánnyugdíj-pénztárakkal! Az emberek éveken keresztül rakták félre a pénzt és az állam egyszer csak bevonta a számlákat. Sajnos a hosszútávú megtakarításnak ennyire nincs még kultúrája Magyarországon...
Kockázatosabb eszközök pont egy hozzá nem értőnek bizonyára tuti dolgok. Most komolyan, szeretnétek elkártyáztatni a megtakarítását? Óvatos becslések szerint is elég nagy válság közeleg. A 2008 as is nálunk 2009-10 környékére gyűrűzött be. Most szerintem a kockázatmentes ami megfelelő rövidebb távon, aztán közben lehet tanulni mit hogyan éri meg befektetni.
Én mondjuk pont az ellenkezőjét teszem mert ezek a válságok nem csak kockázatot hanem lehetőségeket is teremtenek. De nem mindegy mennyit bukunk, és amit én csinálok ahhoz értek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!