Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hosszú távú megtakarítás?

Hosszú távú megtakarítás?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok a témában, ezt kérlek nézzétek el nekem. Szóval, én hosszú távú megtakarítást szeretnék. Néztem például az állampapírt. Én azt szeretném, hogy mondjuk 20 évig rakok be pénzt minden hónapban, tegyük fel 20-50 ezer forintot. Mennyi lesz rajta a kamat? És megéri? A célom az lenne, hogy egy szép summám legyen már az ötvenes éveimre. Pont ezért raknám be ilyen sok időre. A másik kérdés, hogy ennél lehet azt, amit szeretnék, hogy havonta rakok be egy adott mennyiséget? Várom a válaszokat, akár az állampapír helyett is ajánlhattok valamit. Egyébkén 19 éves vagyok. És elérhető az, hogy 5%, vagy afelett legyen a kamat rajta? Előre is köszönöm a válaszokat, és kérlek nézzétek el a tudatlanságomat a témában..:)

#pénz #megtakarítás #befektetés #állampapír #hosszútávú megtakarítás
2020. máj. 22. 17:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

Ha érdekel a téma, még ezt az oldalt is ajánlom: [link]

A magam részéről inkább az ingatlan és a saját vállalkozás híve vagyok, de hogy a kérdésedre is válaszoljak: ha nagyon hosszútávon (5+ év) gondolkodsz, akkor érdemes TBSZ számlát nyitnod, mivel ezzel legálisan megspórolhatod a kamatadót. Az állampapír jó választás lehet az átlag emberek számára, de arra figyelj oda, hogy inkább változó kamatozású papírt válassz, olyat, ami garantáltan az infláció felett hoz!

Akár állampapírt, akár részvényeket vásárolsz, ne befektetési alapon és végképp ne közvetítőn keresztül vásárold! Ez rengeteg felesleges előre nem látott díjtól és jutaléktól szabadít meg. (A számlanyitásról, egyéb technikai jellegű kérdésekről azon a honlapon informálódhatsz, amit belinkeltem.)

Egyébként ha tőzsdei számlát nyitsz és tudsz angolul, érdemes lehet külföldi szolgáltatót választanod. Ne feledjük el, mi történt 10 éve a magyar magánnyugdíj-pénztárakkal! Az emberek éveken keresztül rakták félre a pénzt és az állam egyszer csak bevonta a számlákat. Sajnos a hosszútávú megtakarításnak ennyire nincs még kultúrája Magyarországon...

2020. máj. 23. 18:52
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha hosszabb távban gondolkodsz akkor én is az állampapírt javaslom! Bár szerintem a befektetési arany is jó buli lesz pár év múlva!
2020. máj. 26. 16:44
 13/14 anonim válasza:
100%
Nem szabad leragadni egyetlen eeszköznél. Ha egy kosárba rakod az összes tojást, ha elejted a kosarat, az összes tojásodnak annyi. Diverzifikálni kell, minél több eszközbe érdemes fektetni, ezzel csökkentjkük a kockázatot. A MÁP+ jó termék, de önmagában kevés, kb infláció fölött 2% hozamot nyíjt. Kis összegnél ez szinte semmi. Hosszú távon a kockázatosabb eszközök is beleférnek: indexkövető alapok, ingatlanalapok, részvényalapok, aranyszámla, deviza, (akár kripto is max 1-2%-ban).
2020. máj. 27. 14:53
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Kockázatosabb eszközök pont egy hozzá nem értőnek bizonyára tuti dolgok. Most komolyan, szeretnétek elkártyáztatni a megtakarítását? Óvatos becslések szerint is elég nagy válság közeleg. A 2008 as is nálunk 2009-10 környékére gyűrűzött be. Most szerintem a kockázatmentes ami megfelelő rövidebb távon, aztán közben lehet tanulni mit hogyan éri meg befektetni.

Én mondjuk pont az ellenkezőjét teszem mert ezek a válságok nem csak kockázatot hanem lehetőségeket is teremtenek. De nem mindegy mennyit bukunk, és amit én csinálok ahhoz értek is.

2020. máj. 27. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!