Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az OTP-nél kb. egy éve vettem...

Az OTP-nél kb. egy éve vettem 1 millióért Magyar Állampapír Plusz N2024/03 értékpapírt, most 1 millió huszonhatezer ft-ot ér a kimutatás szerint. Szerintetek kivegyem most, mert a Koronavírus miatt válság lesz, vagy hagyjam?

Figyelt kérdés
Egyáltalán kivehetem amikor szeretném, vagy várnom kell még 4 évet? Úgy emlékszem 5 éves lekötés volt.

2020. ápr. 23. 12:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Ennyi erővel akkor bármi csődbe mehet egy válságtól.. A cégek is, tehát a részvények se jobbak. Az euró érteke is ugyanúgy lezuhanhat. Vagy tévedek? Mibe érdemes fektetni akkor?"

Nem ennyi erővel, hanem ha tényleg államcsőd lenne, akkor 90%, hogy az OTP is csődbe megy, mivel a mérlegében rengeteg magyar állampapír van. De ha mégsem, akkor biztos, hogy a forint töredékére gyengül, 1000 Ft-os euró árfolyamnál meg nem sokat érne a pénzed. Az OTP pedig mehet csődbe úgy is, hogy az állam nem, a betétvédelem meg semmit nem érne, ha ekkora bank menne csődbe, már 2 takarékszövetkezet csődje is leapasztotta az OBA vagyonát pár éve.

Semmi logika nincs, hogy a forintban kevesebb kamatot fizető bankbetétet válaszd, ami az országkockázat felett még a bankkockazatot is jelenti. Valószínűleg legjobban jársz, ha hagyod az allamkötvényben, vagy fordulónapkor eladod, és veszel bele infláció követő állampapírt. A forint gyengülésen így is, úgy is buksz, ha euróra váltod, az megint kockázat, mivel nem tudni innen még meddig gyengül a forint. Ha jelentősebb összeged lenne, azt mondanám, részben euro, részben dollár, részben külföldi számlán. De 1 millióval a legjobb ha a fenekeden maradsz, és örülsz, hogy van egy kis biztonsági tartalékod.

2020. ápr. 24. 11:43
 22/26 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha nincs szükséged a tőkére, ne vedd most ki. Ha ki akarod venni, azt tedd a kamatfizetés hetében (évente 2x),akkor 100 % árfolyamon teheted meg.

Ha meg pénzre van szükséged, nem kell az egészet visszaváltanod. A MÁP+ alapcímlete 10 ezer FT.

Államcsődöt nem tartok valószínűnek, ha mégis lenne, akkor meg teljesen mindegy miben, melyik banknál van a pénzed.

Az ellen a devizákban tartott pénz és az arany menthetne meg.

2020. ápr. 26. 10:14
 23/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ezek alapján a legjobb talán az lenne, ha euróba vagy dollárba váltanám át a pénzemet, ha jól értettem, de nem igazán lehet tudni előre hogy mi lesz. Mondjuk ezt nem nagyom értem, mert nem csak ez az állam sínyli meg ezt a vírust, hiszen ez világszinten odavág minden országnak.. Vagyis az euró és a dollár is zuhanhat, nem?
2020. ápr. 26. 10:34
 24/26 anonim ***** válasza:
49%
Adományozd el, mert 5 millióig nem pénz.
2020. máj. 12. 18:08
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Bak Norbi, nem tudom minek erőlködsz amúgy, szerintem ha valaki meglátja a neved egy pénzügyi kérdésnél, sírógörcsöt kap, olyan böszmeségeket írsz. Szerintem jobban tennéd ha nem égetnéd magad és ne szólj hozzá, amihez gőzöd sincs. A pénzügy az nálad pont ilyen
2020. máj. 13. 16:52
 26/26 anonim ***** válasza:
49%

Én csak saját tapasztalatokat írok le :-)

Elvileg arra való a fórum, nem?!

2020. máj. 16. 06:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!