Az OTP-nél kb. egy éve vettem 1 millióért Magyar Állampapír Plusz N2024/03 értékpapírt, most 1 millió huszonhatezer ft-ot ér a kimutatás szerint. Szerintetek kivegyem most, mert a Koronavírus miatt válság lesz, vagy hagyjam?
"Komolyan csak 26 ezer forint a nyereséged rajta 1 év után?"
Igen, csak ennyi. És ebből még lejön kétezer vmennyi a számlavezetési költség, meg a pénzfelvételi költség ami fogalmam sincs hogy mennyi. De akkor jó hír, hogy akármikor kivehetem. Csak akkor ugrik a kamat is gondolom, ha hamarabb veszem ki..
Bak norbi, itt egyedül te reklamozod a h.lyesegeid, de nagyon gagyin adod elő.
Egyébként nem ertem miert nem az allamkincstarbal nyitottal számlát, ott nincs számlavezetési díj
"Ha reálértékbe vissza kapod a pénzed, vagy legalább kevesebbet buktál az infláción azzal mit kapsz rá, akkor már jobban megérte mint a párnacihába bevarrva őrizgetni. :)"
Ki tudod te is szamolni, hogy most mennyit erne forintban, ha eurora valtva varrtad volna parnacihaba. :)
Ha lekötöd, a bankbetét még kevesebbet fizet. A forint további gyengülését, ha lesz, akkor is bukod. Ha államcsőd lenne, az OTP sem élné túl, de ha túl is élné, vehetnél 2 kiflit az 1 milliódból
Szóval ha amúgy bankbetétbe tennéd, nem érné meg.
Megjegyzem, az Államkincstárnál nincs számlavezetési díj, ezért nem éri meg OTP-nél tartani. Nekem is van egy kevés KBC-nél, ami arra vár, hogy eladjam és részvényt vegyek belőle lejjebb, de a nagy részét az Államkincstárnál tartom, pemápot és pmápot is.
Visszaváltani 0.25% bukóval tudod, kivéve a hozamfizetések utáni néhány napon, akkor ingyen.
"Ha államcsőd lenne, az OTP sem élné túl, de ha túl is élné, vehetnél 2 kiflit az 1 milliódból"
Ennyi erővel akkor bármi csődbe mehet egy válságtól.. A cégek is, tehát a részvények se jobbak. Az euró érteke is ugyanúgy lezuhanhat. Vagy tévedek? Mibe érdemes fektetni akkor?
Nyilván azért nem ment az Államkincstárhoz, mert az Otpnél bankol pl. ahol rábeszélték a jutalékért és költségekért a legkönnyebben még laikusoknak is eladható papírra.
Továbbra is attól függ szerintem, hogy mit értesz azon, hogy " most hogy válság lesz." Nem feltétlenül azért veszik ki sokan, mert félő nem fizetnék ki.
Befektetni akarnád, vagy tartaléknak vagy elkölteni megélhetésre pl. ha veszélyben lenne a munkahelyed a recesszió ideje alatt, stb.?
Nekem most a hatàrzàr miatt kiesik havi kb. 2000 euro a bevételből bizonytalan ideig és az üzletek is zárva vannak jó eséllyel augusztusig. Én ezért visszaváltottam a pemàpot és azoknak egy részét ingatlanfejlesztésekbe tettem ,amit lejárat után ugyanúgy ebből fedeztem volna, de mivel az idénre tervezett eur/huf szintet meghaladta az arfolyam célszerűbb lett elobbre hozni ezt.Plane hogy most idő is jobban van rá. Másik része kb 3-4 havi fedezetként megmarad devizaszámlán. Azokból fedezem pl hitelek végtörlesztését ( amokbek a kamatai is kiesnek igy kiadási oldalon ) a moratorium alatt meg vásárolgatok pl. napi fogyasztási cuccokat. Ahogy megy fel az euro árfolyam annyival olcsóbb a "pàrnaciha" pénzből a bevásárlás, lakasfelújítás, stb. a gyenge forint helyett. Átváltási árfolyam az mnb esetében most 0,0028 kártyás vásárlással meg 0,0027216 . Tehát a bukó a váltáson 2,7% miközben jelenleg akár heti szinten tud ennyivel vagy ettől akár többel is növekedni az eur/huf árfolyam. Esmivel likvid tőke a számlán, így bármikor realizálható az árfolyamnyereség.
Az ingatlanba meg lehet bele kell tolni két millót pemàp helyett, de a piaci értékéhez attól többet ad hozzá. A kiadásàból/ hasznosításából meg több jön havi szinten, mintha a felújítás összegét lekötném állampapírba .
Kvázi a megtakarítás növekszik még akkor is ha több hónapig nem lenne bevétel , vagy mint ahogy most is pl munka nélküli lennék 3 hónapig havi 2 millió bevétel kieséssel a normál állapotokhoz képest.
63%-os barátunk szerint mindenki pü-i analfabéta aki most visszaváltja a szerinte legjobb màp+ befektetést.De jól látszódik ebből is, hogy milyen "befektetők" tartják ebben a pénzüket pár 10.000 Ft hozamért. 😂
"Továbbra is attól függ szerintem, hogy mit értesz azon, hogy " most hogy válság lesz." Nem feltétlenül azért veszik ki sokan, mert félő nem fizetnék ki."
Elsősorban azért akarom kivenni, mert félek hogy a válság miatt rossz helyen van ott, mert lecsökken az értékpapírok értéke. Bár akkor a forintnak is ugyanúgy le fog, nem? Szval valami olyanba kéne ami tartja az értékét..
Amúgy igazad van, én egyáltalán nem akartam ezt a lekötést, inkább csak biztonsági célból volt ott a pénzem.. De a nő rábeszélt, hogy ez így nem jó, mert nem kamatozik semmit, kössem le inkább. Először nem mentem bele, de amikor másodszor mondta, akkor csak meggyőzött valahogy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!