Mennyi hitelt vehetek fel (Fundemanta lakáskassza)?
Idén jár le a Fundamenta lakáskasszám.
4 év 10 hónapig raktam azt hiszem, 25 ezer forinttal havonta. Elvileg ez 1.6 millió forint, de a szerződéses összegnél azt írja a kalkuláció, hogy 3 millió 120 ezer forint. Akkor ez a több, mint 3 millió vehető igénybe lakáshitel esetén?
Ennél az összegnél mennyi az a maximum összeg, amit felvehetek? 10 millió? 15 millió? 20 millió?
Sajnos a Fundemanta oldalán nem találok meg ezt a kalkulátort.
Köszönöm.
Köszönöm.

Köszönöm, de nem emlékszem rosszul! 25 ezret fizettem.
3 millió forint önerőm van... Így?

Akkor lehet, hogy mégis 20 ezerrel teszem. De én úgy emlékszem, hogy 25 ezer volt a max akkoriban...
Debrecenben szeretnék vásárolni lakást, olyan 18-20 millió forint között. Nem tudom, hogy ez lehetséges -e.

Bocs, most látom, hogy félreolvastam, nem december, hanem Debrecen :)
4,5M önerő, ha nem is bőven, de elég lehet egy maximum 20M Ft-os lakás megvásárlására, de jobb lenne, ha inkább ez alatt találnál lakást, mivel számolj még kezdeti költségekre is, mint pl ügyvéd, közjegyző, némi felújítás, illeték. A vételár többi része lehet hitel, ha a hitelképességed ezt lehetővé teszi. Ez nem csak a jövedelmed nagyságától függ, hanem attól is, mennyire stabil a munkahelyed (manapság különösen fontos), mióta dolgozol ott, vannak-e egyéb hiteleid, hány éves vagy? Egyedül szeretnél vásárolni, vagy van párod is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!