Miért ilyen rosszak az árfolyamok az ERSTE-nél? (lent)
Néztem az euró deviza-árfolyamokat az ERSTE-nél és az OTP-nál. (Mindkét helyen van folyószámlám és venni szeretnék eurót.)
Az ERSTE 345-ért, míg az OTP 337-ért adná.
Miért ilyen nagy a különbség?
Vagy rosszul látok valamit?
Hu de nagy buli volt itt! Az Erste-s linked alapbol valutat ad ki, ahogy mar megirtak korabban. Ki kell valasztani a kereskedelmi 11 oras, majd frissites.
Deviza eladas: 338,29
OTP-nel: 337,67
Miért a 11 órásat?
Miért nem a 'Számlakonverziós'-at vagy a 16 órásat?
OTP honlapján is van "Számlák közötti váltás" fül, valamint az alábbi tájékoztatás:
Az OTP Bank akár naponta többször is jegyezhet valuta-deviza árfolyamot, az árfolyamok a következő árfolyam kibocsátásáig érvényesek (gondolom így van az érvényesség a többi banknál is).
Ha számlák közötti váltásról van szó, akkor kell a konverziós árfolyamot nézni. Egyéb esetben a készpénzváltást.
Tud venni devizát: pl. EUR számlára befizet HUF-ot, máris devizát vett, mert EUR-ban írják jóvá a befizetést.
De engem nem érdekel semmilyen készpénz, könyörgöm értsétek már meg.
(utolsónak)
Én vagyok az "utolsó" :D Leírtam, hogy a konverziós árfolyamot nézd és mindig a legújabbat.
Az eltérő árfolyam oka pedig az, mint más "boltokban": egyik bank többet akar kaszálni az árfolyamon, mint a másik.
A valutás részt annak írtam, aki azt írta, hogy nem tudsz venni devizát.
De melyik konverziós árfolyamot nézzem?
Három deviza eladási árfolyamot ír ki az ERSTE honlapja szimultán.
75%-ossal ne foglalkozzatok, nem ért semmit az egészből szerencsétlen. Igazi klasszikus félkegyelmű szegény.
A többieknek modanám, hogy az ERSTE-s link 4 eladási és 4 vételi árfolyamot jegyez minden pénznmemre.
Ebből 1-1 pár a valuta, a másik 3 pár deviza.
Még mindig kíváncsi lennék rá - ha esetleg valaki ért hozzá - hogy miért kell pénznemenként 3 vételi és 3 eladási árfolyamot jegyezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!