20 évesen kaphatok lakáshitelt?
Nem nézem vissza, melyiket ki írta, névtelen oldal, lényegtelen.
Én is egy elmaradottnak mondott régióban élek, Hajdú-Bihar.
Attól, hogy valaha válság volt, még nem ürült ki ez a régió, nem mentek el többen, mint máshonnan. Sőt.
Ide hazajöttek, akik külföldön vagy Pesten nem találták meg a szerencséjüket.
Ajándékozási szerződés: ritka eset lehetett, mert sehol semmilyen bank nem említi, hogy ez kizáró ok lenne. Ha a hitel felvételekor a kérdező nevén van az ingatlan, és rákerül a jelzálog, akkor az él, és a bank jogosult a pénzére. Akkor is, ha az ajándékozó később visszakéri. Utána max az ajándékozó polgári peres úton követelheti a pénzét az ajándékozottól.
Haszonélvezet: szintén nem kizáró ok. Haszonélvezettel szoktak árverezni is. Vevő is szokott rá lenni.
Jó lenne nem olyasmikkel elvenni a kedvét egy önállósodásra képes fiatalnak, amik kb 1x történtek meg és speciális esetek.
Szerencsétlen próbálna lelkes lenni és utánajárni, de itt semmi mást nem kap, mint negatív kritikát lehúzást.
Azt, hogy melyik banktól mit kap, úgysem tudjátok megmondani sem ti, sem én, sem ő. Az csakis akkor derül ki, ha bemegy és beadja az igényét.
De hadd döntse már el ő, hogy akar-e saját ingatlant, mivel ő tudja, hogy milyen a családi háttere, le is írta, hogy kb menekülnie kellett. És igaza van, hogy ne másnak fizessen, aminek semmi nyoma nem marad, akkor már a sajátját fizesse.
Tegye a szívére a kezét mindenki: ti nem akartatok saját lakást? Dehogynem! Egyből, 18 évesen, mert ahogy nagykorúvá válik az ember, hirtelen mindent akar. Egyikőtök sem gondolta úgy, hogy ááá, eléldegélek még pár évet albiban, mert ki tudja, mit hoz a jövő... Ezt a hülye dumát egyébként el lehet mondani 30 meg 40 éveseknek is! Ne vegyél fel lakáshitelt 30 évesen se, mert mi van, ha elváltok, és te egyedül maradsz 2 gyerekkel, miből fogod fizetni a törlesztőt? 40 évesen meg jönnek az egészségügyi gondok, sokat leszel táppénzen, úgyis kirúgnak, és akkor viszi a bank a házad!
Szóval az a lényeg, hogy van az emberekben egy olyan mentalitás, hogy ha nekik nem jött össze 20 évesen, akkor másnak se jöjjön már össze...
Most rhadt módon pörög a gazdaság! MOST éri meg hitelt felvenni! Amikor én vettem fel 2011-ben, sokkal rosszabb és drágább hitelek voltak. Most alig van kamatuk, a hitelek jók. (más kérdés, hogy most meg az ingatlanok drágák, de valamit valamiért.) Most van állása, és senki sem abból indul ki, hogy ha elveszti az állását, sose talál másikat. Ha venni akar egy házat, léakást ott, ahol felnőtt, akkor miért arról papoltok neki, hogy mi lesz, ha később költözni akar?
Egy 30 és 40 és 50 éves nem költözik, csak a huszonévesek költöznek? Huszonéves ne vegyen lakást, mert tutifix, hogy öltözni fog? És ha neki pont jó ott, ahol felnőtt?
Azért 20 évesen, már dolgozó emberként csak érzi, hogy ő akar-e menni külföldre vagy mondjuk Pestre! Ha akarna, akkor nem született volna meg ez a kérdés.
Szóval a lényeg, hogy itt sokmindenkitől (akinek nem inge...) csak rosszindulatú lehúzást kapott.
Pontozzatok le, azzal legalább elismeritek, hogy így volt.
Utolsó: mi van???
1 óra odaút meg 1 óra hazaút az hogy jön ki 4 órára?
Amúgy meg nem csak Pesten van ám munka, bármily hihetetlen egyeseknek!
1 óra utazás még Debrecenen belül is megvan sok embernek, és az csak az odaút!
Leírtam, hogy én vidékről hamarabb bent vagyok, mint egyik-másik városi kollégám. Én tömegközlekedek, de ha lenne kocsim, negyed óra alatt ott lennék faluról a munkahelyemen.
AMúgy meg egy ilyen hozzáállású pestinek minden világvége, de nem mindenki akarja a szmogban meg a zajban leélni az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!