Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 20 évesen kaphatok lakáshitelt?

20 évesen kaphatok lakáshitelt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Albérletben lakom, viszont ki kell költöznöm mert vál a lakás tulaja. Gondolkodtam és arra jutottam hogy miért fizessek másnak hogy lakhassak valahol, ennyi erővel veszek fel lakáshitelt és azt fizetem havi szinten. Viszont csak 20 vagyok (decemberben leszek 21). Így felejtsem is el? Vagy van rá kis esély? 9 hónapja fix munkahelyem van ahol nettó 210-230 ezer forintot keresek szóval pénzbeli akadály nem lenne. Válaszokat előre is köszönöm!
2019. okt. 26. 22:50
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
75%
Nem kapsz és jobb is így. Költözz a lakásodba.
2019. okt. 27. 11:51
 22/47 A kérdező kommentje:
Lakásomban vannak a szüleim, oda nem tudok menni.
2019. okt. 27. 11:52
 23/47 anonim ***** válasza:

Én is épp 24 voltam, mint a másik hozzászóló. Azt hittük a párommal, minden simán fog menni, bírni fogjuk.

Mondom, ketten voltunk, két fizetéssel! Aztán egyszer csak nem bírtuk, mert nem jutott rá.

Éves gáz elszámoló számla akkora összeg lett, hogy hónapokig azt nyögtük. Akkor nagyon kemény tél volt, mi sem kerestünk túl sokat.

A hitelt buktuk, végrehajtó jött volna foglalni, nem voltunk otthon. Hónapokon át ment a sírás, végül az árverezés előtti utolsó pillanatban sikerült megállapodni a bankkal, a törlesztőt megemeltük majdnem duplájára, de megmaradt a ház.

Ma már jobban keresek, és egyedülálló vagyok, nem okoz gondot az összeg, de ma már nem is annyiért veszel lakást, mint én 10 éve!

Én 7 millióért vettem, szerintem te 20 alatt nem tudsz.

Tehát a nettó 200 ezred kőkemény akadály, hiába írod, hogy nem.

A kocsival kapcsolatban nem hiszel senkinek, pedig igazuk van. Lehet részben belátod, csak már 5x leírtad, hogy nem kerül sokba, nyilván nem írhatod le, hogy mégis sokba kerül. Nem érzed, mert egyelőre futja rá, és ki tudod fizetni.

De ha 80-100 ezres törlsztő mellett kell majd tankolni meg kötelezőt fizetni, akkor át fogod tolni jövő hónapra, mert rezsit is kell fizetni, meg kaját is kell venni, meg új cipő/kabát is kéne, és akkor még nem is szórakoztál, ja meg a haverok mennek a fesztiválra, ami neked ennyi pénzből rhadtul nem fog beleférni, és hidd el, nagyon szrul fogod érezni magad miatta.

Na de visszatérve a kocsira, mikor még együtt voltunk, vettünk egy kocsit. Nagyon kényelmes volt midnenhova azzal menni, mindig egy kicsit költöttünk rá, de sosem láttuk egyben. Szerintem 2 év alatt 2 másik haosnló kategóriájú kocsit tudtunk volna venni. Először csak kényelmi -dolgokat vettünk, mert megengedhettük magunknak. Ilyen apróságokra kell gondolni, hogy új üléshuzat, új felnik, drágább illatosító, később meg már a javítások, na azok egyszerre nem kis összegek voltak.

Utána egyedül maradtam, az exem vitte a kocsit.

Bár két fizetés helyett csak 1 maradt, mégis 2 év alatt félre tudtam tenni 1 millió ft megtakarítást!

Én ezt a kocsira fogom, mert a hitelem ugyanakkora, ugyanott dolgozom, kb ugyanazokat eszem, sőt még ruhára is többet költök.

Szóval ha belegondolok, hogy arra a roncsra 1 milliót dobhattunk ki 2 év alatt, hááát...

Amúgy a korod nem akadály, tán még a munkahelyed sem. Bankfüggő.

De az önerő??? Erre nem írsz semmi konkrétumot, csak azt írod, van egy másik lakás, ami fedezetnek jó, de a fedezet az nem önerő!

Önerő nélkül szóba sem állnak veled!

Vagy úgy gondolod, vennél egy 20 milliós lakást, amire felvennél 20 millió hitelt, ebből 10et az egyikre terhelnének, 10et a másikra?

Az a baj, hogy a fizetésed meg nem bírja el ezt az összeget.

Vagy mennyiért szeretnél venni?

Én 20 alatt nem nagyon látok, pedig vidéki vagyok.

Ha ennyire szeretnél sajátot és nem tágítasz, ráadásul kocsid is van, akkor érdemes lenne egy kisebb vidéki házra beruházni, nem városi lakásra.

Megyeszékhelyek körüli kisebb településeken 3-4-5 millióért nagyon csinos, lakható házikók vannak, általában 1 szobásak, + konyha + fürdő.

És azért kerül ennyibe, mert vidéken van, de 20 perc alatt bent vagy a városban kocsival.

Én debrecen mellett lakom, és vidékről hamarabb beérek busszal (!!!) a munkahelyemre, mint azok a városi kollégák, akik a város másik végén laknak, és át kell vergődniük a dugón.

Arról nem beszélve, hogy a vidéki házhoz van kert is, ami tök jó dolog, és ha idővel lesz valakid, és családalapításra gondoltok, bármikor hozzá lehet toldani 1-2 szobát, mivel van hely.

Ha ilyenben gondolkodsz, tán még lakáshitel sem kell, mert néhány milliót még személyi kölcsönként is megkapsz. Igaz nem a legjobb a kamatozása, de nem is fizeted 20-30 évig.

Személyi kölcsönöket emlékeim szerint max 7 évre adják, lehet már megváltozott, nekem még anno ennyi volt a max.

Azért rohadtul nem mindegy, a korosztályod épp akkor adósítja majd el magát 20 évre, mikor neked épp letelik a hiteled, és lesz egy tehermentes kis házikód. 27 évesen meg ma még nem divat családot alapítani, szóval semmivel nem lennél elkésve.

Az egész alapötlet nem lenne rossz, nyilván az albi ablakon kidobott pénz, akkor azt a 70 ezret fizesd a sajátodba, és a végén lesz valamid. Albinál is ugyanúgy kifizeted, csak a végén nem lesz semmid.

A te esetedben viszont óriási probléma az önerő hiánya, a magas lakásárak, és a nem túl magas fizetésed. Ezek miatt az eredeti ötlet nem valósítható meg, de nincs veszve minden, csak kompromisszumot kell kötni.

2019. okt. 27. 12:25
 24/47 A kérdező kommentje:
3 milliós lakást nézek. Nem Pestren szeretnék lakást venni, ahol lakom, ott vannak 3-4-5 millióért is értelmes lakások is. Pl 20 évre havi 30 körül van ha 5 milliót vennék fel.
2019. okt. 27. 12:43
 25/47 anonim ***** válasza:
Biztos ott fogsz élni a következő 10-20 évben, ahol lakast akarsz venni?
2019. okt. 27. 13:14
 26/47 A kérdező kommentje:
Ha netán el kell mennem (nem így tervezem), akkor kiadnám, sajnos odáig jutott a világ, hogy vidéken is 60 ezertől kezdődnek az albérletek és nagyon nagy rá az igény.
2019. okt. 27. 13:17
 27/47 anonim ***** válasza:
Jah, valszeg ahol 60ezer egy albi, ott 3misiért már adnak lakást. Keress olcsóbb albérletet.
2019. okt. 27. 13:29
 28/47 A kérdező kommentje:
Szívesen mutatok párat ha gondolod.
2019. okt. 27. 13:30
 29/47 anonim ***** válasza:

Ha ilyenben gondolkodsz, tán még lakáshitel sem kell, mert néhány milliót még személyi kölcsönként is megkapsz. Igaz nem a legjobb a kamatozása, de nem is fizeted 20-30 évig.

Na ez lenne am a butasag. Lakasvasarlashoz fel kell venni a lakshitelt kis torlesztovel, mellette felrerakni, es 7 ev utan vegtorleszteni. Olcsobb, mint szemelyi hitelt fizetni 7 evig ugyanakkora osszegre.

8 millio kamata 300ezer vs 600-800ezer az elso evekben.

A kert meg inkabb nyug, mint orom. De ez szubjektiv.

2019. okt. 27. 13:54
 30/47 anonim ***** válasza:
Kérlek, mutass.
2019. okt. 27. 13:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!