Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 20 évesen kaphatok lakáshitelt?

20 évesen kaphatok lakáshitelt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Albérletben lakom, viszont ki kell költöznöm mert vál a lakás tulaja. Gondolkodtam és arra jutottam hogy miért fizessek másnak hogy lakhassak valahol, ennyi erővel veszek fel lakáshitelt és azt fizetem havi szinten. Viszont csak 20 vagyok (decemberben leszek 21). Így felejtsem is el? Vagy van rá kis esély? 9 hónapja fix munkahelyem van ahol nettó 210-230 ezer forintot keresek szóval pénzbeli akadály nem lenne. Válaszokat előre is köszönöm!
2019. okt. 26. 22:50
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
68%
20 evesen nem laktam egyedül albérletbe, mert felesleges. Így sosem fizettem 30ezernél többet. Most 5 évvel később van saját lakásom, amin semmilyen hitel sincs. De nekem mindegy, vegyél fel hitelt, nyögd 20evig a törlesztőt és örülj, hogy egyedül lakhatsz és hogy teljesen megérte. Jah nem.
2019. okt. 27. 08:50
 12/47 A kérdező kommentje:
Szüleim erőszakkal elvették a fizetésem felét. Az az 100 ezer forintot mert elmondásuk szerint, az én rezsim 400 ezer volt és 300 ezret megettem és nekik az jár. Így hogy havonta 70-et fizetek albérletre, jobban kijövök havi szinten.
2019. okt. 27. 08:52
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

Már csak felújítani nem lesz így pénzed a lakást a futamidő alatt.

Ennyivel lenne kedvezőbb az albérlet. 😊

2019. okt. 27. 09:05
 14/47 A kérdező kommentje:
Miért, ha havi 30-40 ezrével lehetne fizetni, akkor a maradék szintén 30-40 ezerből fel lehetne, nem? Nyilván nem havi szinten mert arra lóf*** de ha folyamatosan félre raknék, nem megoldhatatlan feladat.
2019. okt. 27. 09:09
 15/47 anonim ***** válasza:
62%
De minek kell egy 20 évesnek, akinek ott a tojáshéj a seggén, azonnal egyedül laknia, pláne egy saját hitelből megvett lakásban? Ekkora felesleges pocséklást ritkán lát az ember. Nem, nem lesz elég, ez a fizetés sem annyira kiemelkedő. Vidéken lakom én is, tudom, mert én is hasonlóképp keresek, saját lakásban, nem szóróm a pénzt, de ez fika pénz
2019. okt. 27. 09:13
 16/47 A kérdező kommentje:
Mert otthon akkora a lelki terror és a lehúzást hogy muszáj voltam elköltöznöm másfél éve. Másfél éve élem a kis életem és azóta úgy ahogy jóban is vagyunk a szüleimmel. Igaz, most már nem azt mondják hogy a rezsim nagy mivel nem lakom már otthon, hanem hogy sokba volt a felnevelésem és adnom kellene nekik némi pénzt. Viszont így tudom mondani hogy nem. Apum kint dolgozik Németben, nem keres rosszul, úgy gondolom nem az én pénzemen múlva bármi is.
2019. okt. 27. 09:16
 17/47 anonim ***** válasza:
100%

Fel lehetne ha az idő előre haladtával nem kellene egyre többet költened az autódra, magadra a megélhetési költségeidre stb. Pl. egy fedezeti es ingatlan biztosítás alapból a megmaradó összeg felét elvinné havi szinten.

Anno az elsőnél én is 24 voltam így gondolkodtam mint Te.Azóta még mindig fizetem azt a hitelt nem járt le a futamideje, de más szemlélettel meg két tehermentes ingatlanok is lett mellette és futja a felújításokra és fenntartásokra is.De ha csak a hiteles lenne akkor még mindig küszködés lenne csak vele és egy helyben topogás a magas költségvonzat miatt.

2019. okt. 27. 09:24
 18/47 anonim ***** válasza:
100%

Sok téveszméd van a lakással és az autóval kapcsolatban, ami sajnos a magyarok legalább 80%-ára jellemző kortól füvgetlenül, de még fiatal vagy, kinőheted ezeket. Csak így kezdetnek:

Autó:

[link]

[link]

Saját lakás:

[link]

[link]

2019. okt. 27. 09:28
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok esély van a lakáshitelre, a korodból és a 9 hónap tapasztalatból kiindulva. Ha szóba is állnak a bankok veled, akkor csakis megfelelő önerő és kezes mellett. Az egyéb felmerülő költségekre is gondolj, pl. illeték, ügyvédi költségek, költözés, berendezés stb. Mindezt úgy kéne megoldani, hogy minden pillanatban legyen olyan készpénz a számládon, amihez nem nyúlsz, arra az esetre, ha pl. összetörnéd a kocsid, vagy megszűnne a munkahelyed. Miért nem laksz addig albiban, amíg lesz egy komoly kapcsolatod, akivel aztán közösen tudnátok lakást venni? Így sokkal egyszerűbb lenne, feleződnek a költségek.
2019. okt. 27. 11:28
 20/47 anonim ***** válasza:
75%

Azt írtad van lakásod. Miért nem abban laksz? Akkor nem kell albérletet fizetned, és hitelt sem felvenned.

Hitelt egyenlőre nem kapsz. A korod miatt sem, meg az önerő hiánya miatt sem. Az jó, hogy van lakásod (ha tényleg te vagy a tulajdonosa) fedezetnek, de önerő akkor is kell. Vagy fedezet mellé komoly adóstársat keresnek.

2019. okt. 27. 11:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!