20 évesen kaphatok lakáshitelt?
Én azért írtam a személyi kölcsönt, mert azt könnyebb megkapni, és nem kell hozzá önerő, illetve szabad felhasználású.
Nyilvánvaló, hogy jobb lenne a lakáshitel, de annak meg olyan feltételei vannak, amiket most nem tud felmutatni.
Ha a 3-4-5 milliós ház mellett döntene, akkor nem kell 20 évig ott élnie, mert pár év alatt visszafizeti.
Én amúgy Debrecen mellett lakom, innen írtam ezeket az összegeket, és itt van bőven munkalehetőség, ipari parkok már egymás hegyén-hátán, BMW gyár, minden épül.
Kert lehet neked nyűg, sokaknak meg a nyugalom szigete, ahol levezetik a stresszt.
Én már sosem szeretnék lakásban élni, halálra unnám magam. Kis konyhakertben lehet termeszteni pár dolgot, de ha nincs kedved, elég a dísznövény is.
Szerintem ha pl. családot tervez az ember, akkor a leendő párja és a gyerekek nagyon hálásak lesznek egy jó árnyas diófáért, saját mászókák, homokozók, saját paradicsom, nem a vegyszeres ízetlen, de drága bolti, stb.
Szalonnasütés a családdal, barátokkal a kertben, kerti party... Én szeretem. De tudom, hogy van, akinek nyűg a fűnyírás. Pedig nem kell belehalni. Ez mindenkinek legyen az egyéni döntése.
Amúgy írtam, hogy kompromisszum! Vagy veszel egy ilyet mondjuk 4 millióért, és néha füvet nyírsz, vagy veszel egy lakást 20 millióért, ahol nem nyírsz füvet, de valljuk be, a 20 évnyi hitel mellett nem is telne fűnyíróra. :D
Ha valaha lesz ilyen, akkor a 20 milliós lakást se fogod tudni eladni, mert túlkínálat lesz a piacon!
Illetve véleményem szerint a kismillió CSOK-os, 3 gyerekes család is szinte mind árulni fogja az ingatlanát, mert hogy itt 10 év múlva nem lesz valami sok boldog, 3 gyerekes család, az fix!
És ha azt veszed, mármint a 20 millióst, sokkal, de sokkal többet buksz rajta, mert nem fog annyit érni, viszont neked akkor is nyögnöd kell még 20 évig a 30-40 milliót, ha beledöglesz is!
A kis házat meg addigra ki is fizeti, és amúgy DE: sokan fogják keresni mindig a kisebbet, olcsóbbat, főleg ha a sok CSOK-os párocska szétmegy, és külön kell költözni.
Ha nem lenne igény kicsi, olcsó fenntartású, 1-2 személyes olcsóbb ingatlanokra, akkor nem épülnének ilyenek, és nem is lehetne kapni.
A személyi hitel egy szükségmegoldás, ami működhet, nem tudom hányan fogtok még belekötni, nem kötelező jelleggel írtam.
Nem, az pont semennyire SEM számít, hogyan került a nevére a másik lakás. Senki nem fogja kérdezni, mert teljesen lényegtelen.
36: okés, sokan keresik a kisebb, olcsóbb lakásokat. De nem SALGÓTARJÁNBAN, a világvége után kettővel. És ha beüt a válság, akkor könnyebb egy albérletet felszámolni és elköltözni bárhová, ahol van állás, és nem ragad be pénze sem.
(Én nem ugyanaz vagyok, akivel azon vitatkoztál, h vidéki kisház vagy városi lakás. Hózmindegy amúgy, ha egy fillér önereje nincs.)
35ös
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!