Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 20 évesen kaphatok lakáshitelt?

20 évesen kaphatok lakáshitelt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Albérletben lakom, viszont ki kell költöznöm mert vál a lakás tulaja. Gondolkodtam és arra jutottam hogy miért fizessek másnak hogy lakhassak valahol, ennyi erővel veszek fel lakáshitelt és azt fizetem havi szinten. Viszont csak 20 vagyok (decemberben leszek 21). Így felejtsem is el? Vagy van rá kis esély? 9 hónapja fix munkahelyem van ahol nettó 210-230 ezer forintot keresek szóval pénzbeli akadály nem lenne. Válaszokat előre is köszönöm!
2019. okt. 26. 22:50
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
Biztos nem adod ki 60ezerért faluban. Mi vidéki megyeszekhelyen lakunk, vettünk lakást 1-2 evre, 50ezert adjuk ki es 13 millioert vettuk, garzonlakás. És itt munka os van. Ahol te laksz, ott valszeg nincs, azert kerul 3 millióba egy lakás. De nem is fogod kiadni 60ert az tuti. Csak te hiszed hogy akkora kereslet van rá, pláne hogy minden tini ugy gondolkozik, mint te, hogy 0 befektetett erővel akar azonnal mindent
2019. okt. 27. 14:00
 32/47 A kérdező kommentje:
Nem falu! Salgótarján. Megyei jogú város.
2019. okt. 27. 14:01
 33/47 A kérdező kommentje:
2019. okt. 27. 14:04
 34/47 anonim ***** válasza:

Én azért írtam a személyi kölcsönt, mert azt könnyebb megkapni, és nem kell hozzá önerő, illetve szabad felhasználású.

Nyilvánvaló, hogy jobb lenne a lakáshitel, de annak meg olyan feltételei vannak, amiket most nem tud felmutatni.

Ha a 3-4-5 milliós ház mellett döntene, akkor nem kell 20 évig ott élnie, mert pár év alatt visszafizeti.

Én amúgy Debrecen mellett lakom, innen írtam ezeket az összegeket, és itt van bőven munkalehetőség, ipari parkok már egymás hegyén-hátán, BMW gyár, minden épül.

Kert lehet neked nyűg, sokaknak meg a nyugalom szigete, ahol levezetik a stresszt.

Én már sosem szeretnék lakásban élni, halálra unnám magam. Kis konyhakertben lehet termeszteni pár dolgot, de ha nincs kedved, elég a dísznövény is.

Szerintem ha pl. családot tervez az ember, akkor a leendő párja és a gyerekek nagyon hálásak lesznek egy jó árnyas diófáért, saját mászókák, homokozók, saját paradicsom, nem a vegyszeres ízetlen, de drága bolti, stb.

Szalonnasütés a családdal, barátokkal a kertben, kerti party... Én szeretem. De tudom, hogy van, akinek nyűg a fűnyírás. Pedig nem kell belehalni. Ez mindenkinek legyen az egyéni döntése.

Amúgy írtam, hogy kompromisszum! Vagy veszel egy ilyet mondjuk 4 millióért, és néha füvet nyírsz, vagy veszel egy lakást 20 millióért, ahol nem nyírsz füvet, de valljuk be, a 20 évnyi hitel mellett nem is telne fűnyíróra. :D

2019. okt. 27. 14:16
 35/47 anonim ***** válasza:
Ha valahol most, az ingatlan- és munkaerőpiaci bumm idején 5 millió egy lakás, akkor azt egy esetleges válságkor (ha elbocsátanak és nem tudod majd fizetni a hitelt) nem fogod tudni eladni fillérekért se, kiadni meg még annyira sem.
2019. okt. 27. 14:57
 36/47 anonim ***** válasza:

Ha valaha lesz ilyen, akkor a 20 milliós lakást se fogod tudni eladni, mert túlkínálat lesz a piacon!

Illetve véleményem szerint a kismillió CSOK-os, 3 gyerekes család is szinte mind árulni fogja az ingatlanát, mert hogy itt 10 év múlva nem lesz valami sok boldog, 3 gyerekes család, az fix!

És ha azt veszed, mármint a 20 millióst, sokkal, de sokkal többet buksz rajta, mert nem fog annyit érni, viszont neked akkor is nyögnöd kell még 20 évig a 30-40 milliót, ha beledöglesz is!

A kis házat meg addigra ki is fizeti, és amúgy DE: sokan fogják keresni mindig a kisebbet, olcsóbbat, főleg ha a sok CSOK-os párocska szétmegy, és külön kell költözni.

Ha nem lenne igény kicsi, olcsó fenntartású, 1-2 személyes olcsóbb ingatlanokra, akkor nem épülnének ilyenek, és nem is lehetne kapni.

2019. okt. 27. 15:17
 37/47 anonim ***** válasza:
58%
Mint hozzáértő, én csak az miatt nem tartom jó ötletnek, hogy 20 évesen beleragadj egy saját hiteles lakásba, mert ki tudja, mit hoz még az életed pár éven belül, de amúgy ha valóban 1/1-es tulajdonosa vagy egy háznak és nincs rajta a szüleid haszonélvezete és az értéke is megfelelő, akkor a jövedelmed és a munkaviszonyod elég egy lakáshitelre. Aki személyi kölcsönt javasolt neked, azt több okból is felejtsd el. Kb dupla a kamata, mint egy lakáshitelnek és azt tényleg nem kapnál az életkorod miatt. Nem minden bankban sikerülne, mert van, ahol alapelvárás, hogy legyen önerőd akkor is, ha van plusz ingatlan fedezet, de vannak bankok, ahol nem kötnek bele az életkorodba sem, ha megfelelő értékű a másik ingatlan, akkor megoldható, de azért itt az is kérdés, hogyan került a nevedre az a lakás, amiben a szüleid laknak?
2019. okt. 27. 18:50
 38/47 anonim ***** válasza:

A személyi hitel egy szükségmegoldás, ami működhet, nem tudom hányan fogtok még belekötni, nem kötelező jelleggel írtam.

Nem, az pont semennyire SEM számít, hogyan került a nevére a másik lakás. Senki nem fogja kérdezni, mert teljesen lényegtelen.

2019. okt. 27. 18:58
 39/47 anonim ***** válasza:
18.58-as, lehet meg fog lepni, de van bank, ahol ha ajándékozás után került egy ingatlan a tulajdonos nevére és azt hitellel akarja terhelni az új tulaj, az ajándékozónak alá kell írnia egy nyilatkozatot. Nekem két ilyen ügyletem is volt már az elmúlt időszakban, ahol a bank ezt előírta. Az sem kizárt, hogy van rajta haszonélvezet is, akkor meg minden bank elvárja, hogy a haszonélvező is hozzájáruljon a jelzáloghoz. 20 évesen 9 hónapos munkaviszonnyal viszont egyik bank sem fog adni a kérdezőnek 4-5M személyi kölcsönt.
2019. okt. 27. 19:37
 40/47 anonim ***** válasza:

36: okés, sokan keresik a kisebb, olcsóbb lakásokat. De nem SALGÓTARJÁNBAN, a világvége után kettővel. És ha beüt a válság, akkor könnyebb egy albérletet felszámolni és elköltözni bárhová, ahol van állás, és nem ragad be pénze sem.

(Én nem ugyanaz vagyok, akivel azon vitatkoztál, h vidéki kisház vagy városi lakás. Hózmindegy amúgy, ha egy fillér önereje nincs.)

35ös

2019. okt. 27. 20:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!