Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ez mi lehet? Meglehet hogy...

Ez mi lehet? Meglehet hogy összekevertek valakivel?

Figyelt kérdés
Kaptam a navtól egy levelet amibe az áll hogy a 2018-as adóévbe van majdnem 200 ezer forint tartozás szja illetve egészségügyi járulék...Ez azért furcsa mert a mostani helyemen dolgozok már 2 éve és végig volt fizetve a járulékom minden hónapba,igaz hogy vállalkozónál dolgozok de nekem ez akkor is furcsa..A főnököm azt mondja ne izguljak mert ez engem nem érint..
2019. máj. 2. 17:39
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

HA nem vonták le, akkor nem számfejtettek és nem vallottak be bért, ergo a tervezetben nincs bér...

Látom, nehéz az agymunka.

2019. máj. 3. 20:21
 32/38 A kérdező kommentje:
Már tisztáztam,semmi se volt csak kb amit nekem kiküldtek az egy értelmetlen nulla..De minden rendben van..
2019. máj. 3. 20:22
 33/38 anonim ***** válasza:

"Amennyiben a magánszemélynek nem kifizetőtől származik az adóelőleg alapjául szolgáló jövedelme, vagy a kifizető bármely oknál fogva azt nem tudja levonni, akkor az ADÓELŐLEG MEGFIZETÉSÉRE A MAGÁNSZEMÉLYKÖTELEZETT."

Az hogy direkt nem vonta le, ebben az esetben mindegy.

Várom a választ

2019. máj. 3. 20:22
 34/38 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Már tisztáztam"

Már csak egy kérdésem maradt: HOL tisztáztad?

2019. máj. 3. 20:33
 35/38 anonim ***** válasza:

Van itt egy kritikus, aki sérelmezi, hogy lepontozzák.

Ne javítsál már ki mindenkit. Elolvastuk, amit írtál, mi is hozzászóltunk, nem Téged kritizáltunk, hanem hozzátettünk a kérdés megválaszolásához.

Szerintem azért lettél lepontozva, mert osztod mindenkinek, amit nem kellene. Amit Te már egyszer leírtál, én miért nem írhatom le még egyszer? Ne sérelmezd már ezeket légy szíves!

Nem tudjuk, hogy mi van a kérdező ügyében pontosan. Elmondtunk egy-két dolgot neki, hátha segít. Ettől még nem derült ki, hogy ténylegesen mi van.

Menjen be az adóhivatalba, ha a munkáltatóval nem tud megnyugtatóan egyeztetni. Majd ott kiderül.

2019. máj. 4. 04:45
 36/38 anonim ***** válasza:

"Van itt egy kritikus, aki sérelmezi, hogy lepontozzák."

Javaslom az ÉRTŐ olvasást, ugyanis ezt írtam:

"Tök jó", hogy minden válasz le van húzva 46-54 %- ra - így aztán csak pont a lényeg veszik el: miközben Ti itt vitatkoztok, a kérdező nem fogja tudni, hogy akkor most mit csináljon, melyik a hasznos válasz?"

Ismétlem MINDEN. Nem egyéni szoc problémám - ugyanis nekem állandó a 74 -om, immáron úgy 2-3 éve és már megtanultam, hogy pont nem érdekel a lehúzás (kivéve, amikor nem értem, miért történik, de olyankor néha kiderül, hogy valamit rosszul tudok és azzal is tanulok)

Azért érdekes, hogy MINDEN válasz le van húzva, mert így a kérdező nem tudja, melyik a hasznos válasz - márpedig ez lenne az lényege a dolgoknak.

"Ne javítsál már ki mindenkit"

Szerintem én senkit nem javítottam ki - mindössze 2 x leírtam, hogy a kérdező menjen be a NAV-hoz, mert csak az lesz a hiteles megoldás az ügye rendezésére - ennyi.

Közben csendben olvasgattam a vitatkozásotokat - megvallom őszintén - még én sem tudom, melyikőtöknek van igaza :-)

" nem Téged kritizáltunk, ...

Ne sérelmezd már ezeket légy szíves!"

Én egyáltalán nem sérelmeztem és még csak nem is Nektek írtam a lepontozást - hiszen Ti is ugyanúgy le vagytok húzva - pont ez a bajom, hogy nem lehet tudni, kinek és miben van igaza (ergo így még tanulni sem tudok a dolgokból)

"Nem tudjuk, hogy mi van a kérdező ügyében pontosan...

Menjen be az adóhivatalba, ha a munkáltatóval nem tud megnyugtatóan egyeztetni. Majd ott kiderül."

Erről van szó, én is pont ezt mondom, hogy ez a lényeg: menjen be az adóhivatalba és ott tisztázza - Ennyi.

2019. máj. 4. 09:30
 37/38 anonim ***** válasza:
Igen, amikor egy válasz és annak az ellenkezője is le van pontozva, az nagyon érdekes. Illetve nem érdekes, ők a lepontozóművészek, akik csak ezért vannak itt...
2019. máj. 4. 12:26
 38/38 anonim ***** válasza:

Nincs jelentősége a lepontozásnak, hiszen tudjuk, sok hozzá nem értő van itt.

Nem egyszer pont azt pontozták le, ami a tutit mondta, a többit pedig az egekbe emelték.

A pontozásból eddig sem lehetett tudni, hogy mi a helyes válasz, nem eszerint kell szelektálni.

A sok jó-rossz információból a kérdező majd összerakja, hogy melyiket tartja megoldásnak.

2019. máj. 5. 06:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!