Ez mi lehet? Meglehet hogy összekevertek valakivel?
"Ez azért furcsa mert a mostani helyemen dolgozok már 2 éve és végig volt fizetve a járulékom minden hónapba,"
- vagy csak levonta, de nem fizette be utánad...
"igaz hogy vállalkozónál dolgozok de nekem ez akkor is furcsa..A főnököm azt mondja ne izguljak mert ez engem nem érint.."
Hát én a helyedben bizony izgulnék és bemennék a NAV-hoz rákérdezni a dologra, tisztázni, hogy mi is a helyzet? Ha vannak bérpapírjaid, akkor azokat is vidd magaddal.
Ha van ügyfélkapu regisztrációd, akkor esetleg Te is meg tudod nézni a NAV oldalán, de attól még a dolog nem lesz lerendezve.
Hajjjajjj. Az, hogy mondja, az baromira nem elég... Meg az sem, hogy azt mondja, ne izgasd magad.
De igenis, izgasd magad, meert a NAV-nak ez baromira nem lesz elég.
Egyik ismerősömnek is azt mondta a főnöke - szintén 2 éve dolgozott ott - hogy 8 órára van bejelentve, aztán egy munkaügyi ellenőrzés kapcsán szépen kibukott, hogy csak 2 órára jelentette be a főnök. Mindezt 1-2 évvel a nyugdíja előtt.
Szegény, sírva fakadt és azonnal felmondott.
Nekem az sántít hogy folyton nyugtatgat hogy nem érint engem..Mikor átküldtem neki ezeket felhívott és még ő emelte fel a hangját hogy én nem tudok levelet értelmezni..De akkor a kollégáimnak miért nincs ilyesmi ?
De létezik olyan hogy nem fizeti be utánam az egész az összeget ?
Majdnem 200 ezer azért nem kevés pénz...
A főnökön eléggé hülyének néz, ha azt mondogatja, hogy nem érint téged az a levél, amit a NAV személyesen neked címzett meg, egy tartozást feltüntetve. Egészen biztosan érint téged, és neked meg nem a főnököddel kellene konzultálnod, hanem inkább a NAV-val.
Igen, előfordulhat, hogy feketén vagy foglalkoztatva. Érdemes ennek utána nézned. Ha van munkaszerződésed, akkor nincs gond, mert majd lemegy egy pár ellenőrzés, aztán visszamenőleg kötelezik a munkáltatód a bejelentésre, és a járulékok megfizetésére egy kis bírság mellett. Ha nincs semmilyen papírod a munkaviszonyról, akkor nehezebb lesz, de akkor sincs veszve minden.
Mennyi okos ember...
Kérdező, ha a főnököd nem fizet utánad, az a te bevallásodban nem látszik, az az ő tartozása, nem a tiéd.
Jó eséllyel téves adatszolgáltatás miatt (valaki valahol elírt egy adóazonosító jelet) kaptad. BEmész, megmondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!