Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ez mi lehet? Meglehet hogy...

Ez mi lehet? Meglehet hogy összekevertek valakivel?

Figyelt kérdés
Kaptam a navtól egy levelet amibe az áll hogy a 2018-as adóévbe van majdnem 200 ezer forint tartozás szja illetve egészségügyi járulék...Ez azért furcsa mert a mostani helyemen dolgozok már 2 éve és végig volt fizetve a járulékom minden hónapba,igaz hogy vállalkozónál dolgozok de nekem ez akkor is furcsa..A főnököm azt mondja ne izguljak mert ez engem nem érint..
2019. máj. 2. 17:39
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
46%

"Ez azért furcsa mert a mostani helyemen dolgozok már 2 éve és végig volt fizetve a járulékom minden hónapba,"

- vagy csak levonta, de nem fizette be utánad...

"igaz hogy vállalkozónál dolgozok de nekem ez akkor is furcsa..A főnököm azt mondja ne izguljak mert ez engem nem érint.."

Hát én a helyedben bizony izgulnék és bemennék a NAV-hoz rákérdezni a dologra, tisztázni, hogy mi is a helyzet? Ha vannak bérpapírjaid, akkor azokat is vidd magaddal.

Ha van ügyfélkapu regisztrációd, akkor esetleg Te is meg tudod nézni a NAV oldalán, de attól még a dolog nem lesz lerendezve.

2019. máj. 2. 17:48
 2/38 anonim ***** válasza:
66%
A főnök azt mond, amit akar, Te pedig kezd el utána járni, hogy miért is van Neked állítólag 200 ezer forint tartozásod, főleg SZJA és egészségügyi járulék címen.
2019. máj. 2. 17:53
 3/38 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy nincs bérpapírom...Nem kapunk egyszerűen...Mindig mondja hogy ő befizeti a Tb-t meg a többit...Nekem ez ezért volt érdekes mert elvileg ezt a munkáltatónak kéne fizetni minden hónapba..
2019. máj. 2. 17:58
 4/38 anonim ***** válasza:
75%
Jaaa, hogy bérpapírt sem kapsz. És te hiszen az ilyen főnöknek. Nagyon valószínű, hogy hazudik...
2019. máj. 2. 18:02
 5/38 anonim ***** válasza:
57%

Hajjjajjj. Az, hogy mondja, az baromira nem elég... Meg az sem, hogy azt mondja, ne izgasd magad.

De igenis, izgasd magad, meert a NAV-nak ez baromira nem lesz elég.

Egyik ismerősömnek is azt mondta a főnöke - szintén 2 éve dolgozott ott - hogy 8 órára van bejelentve, aztán egy munkaügyi ellenőrzés kapcsán szépen kibukott, hogy csak 2 órára jelentette be a főnök. Mindezt 1-2 évvel a nyugdíja előtt.

Szegény, sírva fakadt és azonnal felmondott.

2019. máj. 2. 18:06
 6/38 A kérdező kommentje:

Nekem az sántít hogy folyton nyugtatgat hogy nem érint engem..Mikor átküldtem neki ezeket felhívott és még ő emelte fel a hangját hogy én nem tudok levelet értelmezni..De akkor a kollégáimnak miért nincs ilyesmi ?

De létezik olyan hogy nem fizeti be utánam az egész az összeget ?

Majdnem 200 ezer azért nem kevés pénz...

2019. máj. 2. 18:08
 7/38 anonim ***** válasza:
74%

A főnökön eléggé hülyének néz, ha azt mondogatja, hogy nem érint téged az a levél, amit a NAV személyesen neked címzett meg, egy tartozást feltüntetve. Egészen biztosan érint téged, és neked meg nem a főnököddel kellene konzultálnod, hanem inkább a NAV-val.

Igen, előfordulhat, hogy feketén vagy foglalkoztatva. Érdemes ennek utána nézned. Ha van munkaszerződésed, akkor nincs gond, mert majd lemegy egy pár ellenőrzés, aztán visszamenőleg kötelezik a munkáltatód a bejelentésre, és a járulékok megfizetésére egy kis bírság mellett. Ha nincs semmilyen papírod a munkaviszonyról, akkor nehezebb lesz, de akkor sincs veszve minden.

2019. máj. 2. 18:13
 8/38 A kérdező kommentje:
Szerződésem van hogy ott dolgozok mert azt kaptam..Tb-m is van mert járok kezelésre és nem voltam még elutasítva..Csak ugye nekem tavalyról semmi tartozásom nem lehet mert ott dolgoztam ahol most,ezért sem értem miért rajtam akarnak bevasalni egy akkora összeget aminek kb a feléért dolgozok havi szinten..De szerintem az se szabályos hogy nem kapok fizu papírt...
2019. máj. 2. 18:17
 9/38 anonim ***** válasza:
55%

Mennyi okos ember...

Kérdező, ha a főnököd nem fizet utánad, az a te bevallásodban nem látszik, az az ő tartozása, nem a tiéd.

Jó eséllyel téves adatszolgáltatás miatt (valaki valahol elírt egy adóazonosító jelet) kaptad. BEmész, megmondják.

2019. máj. 2. 18:49
 10/38 A kérdező kommentje:
Ami a papíron van adóazonosító szám az heyes..Ott nincs eltérés...
2019. máj. 2. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!