Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ez mi lehet? Meglehet hogy...

Ez mi lehet? Meglehet hogy összekevertek valakivel?

Figyelt kérdés
Kaptam a navtól egy levelet amibe az áll hogy a 2018-as adóévbe van majdnem 200 ezer forint tartozás szja illetve egészségügyi járulék...Ez azért furcsa mert a mostani helyemen dolgozok már 2 éve és végig volt fizetve a járulékom minden hónapba,igaz hogy vállalkozónál dolgozok de nekem ez akkor is furcsa..A főnököm azt mondja ne izguljak mert ez engem nem érint..
2019. máj. 2. 17:39
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
55%

De amikor valaki beküldött egy bevallást, elírhatta az adóazonosító jelet.

Nekem van ügyfelem, a földhivatal jelenti az ingatlan adásvételt, ők jelentették rossza adóazonosítóval, így az ő folyószámláján jelent meg az alőírás.

Millió hibalehetőség van, egy rossz sorba kerülő összeg, van, akinek a tervezetből kimaradt a kifizetők által levont adó, stb.

Nyugi, telefon, ennyi.

tervezetet kaptál, vagy csak értesítést?

2019. máj. 2. 18:59
 12/38 anonim ***** válasza:
52%

9-es, hiába húztál le mindenkit, bizony ez lehetséges - és bizony, hogy a kérdezőnél fog jelentkezni a tartozás.

Ha ugyanis van egy szerződése (ami akát kamu is lehet, csak Ő kapta meg, mert hát ugye bérpapírja sincs), de nincs egyáltalán bejelentve és ezáltal nincs befizetve utána a TB, akkor ugyebár a NAV szerint neki kellett volna fizetnie maga után a TB-t, az éves szinten pl. tavalyra vetítve 87.840 ft (7.320 ft/hó), ami 2 évet nézve máris közel 170 ezer ft. Lehet, előtte pár hónapig nem volt a kérdezőnek munkája és máris megvan a majdnem 200 ezer ft.

2019. máj. 2. 19:03
 13/38 A kérdező kommentje:
Kaptam mindkettőt..A főnök mondta vigyem be..
2019. máj. 2. 19:03
 14/38 A kérdező kommentje:
Tb-m az van mert voltam orvosnál már azóta sokszor..
2019. máj. 2. 19:04
 15/38 anonim ***** válasza:
12-es vagyok: persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy jogos a tartozás, csak azt, hogy sürgősen nézzen utána (nem telefon, mert telefonon nem is adnak ilyenről felvilágosítást)
2019. máj. 2. 19:05
 16/38 A kérdező kommentje:
Ez meg a másik hogy én szórakozzak ezzel mikor alapból nem az én dolgom lenne mert nem vagyok se bérszámfejtő se könyvelő
2019. máj. 2. 19:06
 17/38 anonim ***** válasza:
51%

De a te dolgod, mert ha kiderül hogy a te tartozásod akkor sem a könyvelő és nem is a bérszámfejtő fog fizetni hanem te.

#9: Na végre megjött az agy, aki szerint mindenki hülye, csak ő nem.

"... ha a főnököd nem fizet utánad, az a te bevallásodban nem látszik, az az ő tartozása, nem a tiéd."

Igen, kilences. SZJA-t a cég vonja a kérdező fizetéséből és ha ezt nem teszi akkor az nem a cég tartozása lesz és igen is a kérdező sara, és mivel bérpapírt sem kap, így azt sem tudja mennyit fizet a cég a béréből adóelőleget a NAV-nak. Bár lehet hogy rosszul tudom mert itt csak te vagy az okos:)))

2019. máj. 2. 19:28
 18/38 anonim ***** válasza:
79%

NEm. A levont adó és járulék a munkáltaót folyószámláján jelenik meg, azt soha nem a munkavállalón követelik.

Agyhalott népség...

2019. máj. 2. 19:32
 19/38 anonim ***** válasza:
34%

Bátorkodom megjegyezni nem agyhalott előzőnek, hogy amit a béremből vonnak adóelőleg és amit a cég fizet utánam járulékot és két különböző dolog. Amit az én keresetemből utalni kéne a cégnek és nem utalja azt rajtam vasalják be,nem????

Vagy nem érted vagy nem tudom...

2019. máj. 2. 19:37
 20/38 anonim ***** válasza:
25%

Csak neked kis mindent tudó:

" munkabér adóterhei

A bruttó munkabérek adóterhei két fő csoportba sorolhatók:

a munkavállalót terhelő adók és járulékok, valamint

a munkáltatót terhelő adók és hozzájárulások.

A munkavállaló munkabérét terhelő adók és járulékok a következők lehetnek (2019-ben):

15 százalék személyi jövedelemadó (szja),

10 százalék nyugdíjjárulék,

8,5 százalék egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulék

A munkaadót a bruttó munkabérek után az alábbi adó és hozzájárulás fizetési kötelezettség terheli (2019-ben):

19,5 százalék szociális hozzájárulási adó (szocho),

1,5 százalék szakképzési hozzájárulás"

És ha a munkavállalót terhelő szja-t és eü biztosítást - ott középen, tetszik látni ??? - nem utalja a cég akkor bizony a munkavállalóra verik rá adóbevalláskor.

tisztul, okoska????

2019. máj. 2. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!