Ez mi lehet? Meglehet hogy összekevertek valakivel?
De amikor valaki beküldött egy bevallást, elírhatta az adóazonosító jelet.
Nekem van ügyfelem, a földhivatal jelenti az ingatlan adásvételt, ők jelentették rossza adóazonosítóval, így az ő folyószámláján jelent meg az alőírás.
Millió hibalehetőség van, egy rossz sorba kerülő összeg, van, akinek a tervezetből kimaradt a kifizetők által levont adó, stb.
Nyugi, telefon, ennyi.
tervezetet kaptál, vagy csak értesítést?
9-es, hiába húztál le mindenkit, bizony ez lehetséges - és bizony, hogy a kérdezőnél fog jelentkezni a tartozás.
Ha ugyanis van egy szerződése (ami akát kamu is lehet, csak Ő kapta meg, mert hát ugye bérpapírja sincs), de nincs egyáltalán bejelentve és ezáltal nincs befizetve utána a TB, akkor ugyebár a NAV szerint neki kellett volna fizetnie maga után a TB-t, az éves szinten pl. tavalyra vetítve 87.840 ft (7.320 ft/hó), ami 2 évet nézve máris közel 170 ezer ft. Lehet, előtte pár hónapig nem volt a kérdezőnek munkája és máris megvan a majdnem 200 ezer ft.
De a te dolgod, mert ha kiderül hogy a te tartozásod akkor sem a könyvelő és nem is a bérszámfejtő fog fizetni hanem te.
#9: Na végre megjött az agy, aki szerint mindenki hülye, csak ő nem.
"... ha a főnököd nem fizet utánad, az a te bevallásodban nem látszik, az az ő tartozása, nem a tiéd."
Igen, kilences. SZJA-t a cég vonja a kérdező fizetéséből és ha ezt nem teszi akkor az nem a cég tartozása lesz és igen is a kérdező sara, és mivel bérpapírt sem kap, így azt sem tudja mennyit fizet a cég a béréből adóelőleget a NAV-nak. Bár lehet hogy rosszul tudom mert itt csak te vagy az okos:)))
NEm. A levont adó és járulék a munkáltaót folyószámláján jelenik meg, azt soha nem a munkavállalón követelik.
Agyhalott népség...
Bátorkodom megjegyezni nem agyhalott előzőnek, hogy amit a béremből vonnak adóelőleg és amit a cég fizet utánam járulékot és két különböző dolog. Amit az én keresetemből utalni kéne a cégnek és nem utalja azt rajtam vasalják be,nem????
Vagy nem érted vagy nem tudom...
Csak neked kis mindent tudó:
" munkabér adóterhei
A bruttó munkabérek adóterhei két fő csoportba sorolhatók:
a munkavállalót terhelő adók és járulékok, valamint
a munkáltatót terhelő adók és hozzájárulások.
A munkavállaló munkabérét terhelő adók és járulékok a következők lehetnek (2019-ben):
15 százalék személyi jövedelemadó (szja),
10 százalék nyugdíjjárulék,
8,5 százalék egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulék
A munkaadót a bruttó munkabérek után az alábbi adó és hozzájárulás fizetési kötelezettség terheli (2019-ben):
19,5 százalék szociális hozzájárulási adó (szocho),
1,5 százalék szakképzési hozzájárulás"
És ha a munkavállalót terhelő szja-t és eü biztosítást - ott középen, tetszik látni ??? - nem utalja a cég akkor bizony a munkavállalóra verik rá adóbevalláskor.
tisztul, okoska????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!