Ha módosítottam az eSZJA bevallásomat, de nem adom le, akkor a módosítottat fogadják el automatikusan, vagy a NAV által készítettet?
Írtam ki egy hasonló kérdést már. Végeztem egy apró módosítást, semmi máshoz nem nyúltam, csak a visszaigényléshez adtam meg a postai címemet, erre 22db "Normál hibák"-at ír. Ez a családi kedvezmény résznél van. A lényeg az, hogy van egy kiskorú és egy nagykorú gyerekem, mindkettő kap családit, mindkettőnél be van írva az 1-es szám januárra, a többi hónapra semmi. Ugyanígy néz ki a NAV által készítettet is, mégis a módosítottnál hibaként észleli, miközben ahogyan írtam, csak a címemet adtam meg a visszaigényléshez, máshoz nem nyúltam. Ráadásul a NAV által készítettet bevallást egy hiba miatt nem tudom visszaállítani sem.
Itt a másik kérdésem, bővebben kifejtve a problémát: https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
A helyzet annyit változott, hogy a végéről hiányzó "18SZJA-AF-01" és a "18SZJA-AF-02" rész, azaz a tervezet alapját képező adatok nem tűntek el, csak jobb oldalon az "Adatforrások" résznél van. Írtam a NAV-nak, bár ki tudja mikor válaszolnak. Most direkt nem küldöm be addig, van durván 50 nap még, hátha segítenek, vagy hátha az eredetit fogják így elfogadni, maximum nem kapom meg azt a pár ezer forintos visszatérítést.
Bocs kérdező, de te nem érted, mit szeretnének tőled.
Attól, hogy te már nem alkalmazottként dolgoztál a kedvezmények ugyanúgy járhatnak. Persze kérdés milyen formában vállalkoztál, milyen fizetési kötelezettségeid keletkeztek és alapban milyen kedvezményekre vagy jogosult. A NAV pedig csak ugye azokat tudja beírni, amiket a munkáltatótól, illetve a könyvelőtől megkapott. Én pl év közben nem kérem az adókedvezményemet, hanem az adóbevallásban "javítom" (illetve nyomtatványkitöltő programban megcsinálom a sajátom), hogy az nekem jár. Mivel év közben ezt senkihez el nem juttatom honnan tudná, hogy nekem azt be kell írni.
Mivel én is úgy látom, hogy ehhez a témához abszolút nem értesz inkább keresd fel a könyvelődet, vidd az összes papírod és nézzétek át, hogy minden oké-e.
Nem, még most sem értitek. Egyrészt nem jár se több, se kevesebb, ez így okés. Az sem érdekelne, ha mégis járna és százezrek, csak legyen már jó és kész. Szóval engem még most sem a kedvezmény érdekel, hanem a hiba oka. Mellesleg egy előző bevallásom is hasonlóan nézett ki, ahogyan írtam, ott is minden jó volt. Ha a kiírt normál hibák ellenére is jó a bevallás, amit egyébként ők csináltak, csak beírtam a címemet a visszaigényléshez, akkor nekem így okés. Engem a visszaigényelhető pár ezer forint sem érdekel, csak figyelmeztetett rá, ezért megadtam a címemet.
Szóval még most sem a kedvezmények érdekelnel, sz.rom le. A lényeg az, hogy a bevallás legyen jó. Nem értem, miért ott ragadtatok meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!